REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

S-a stins din viaţă un cunoscut politician. A fost parlamentar timp de 18 ani

S-a stins din viaţă un cunoscut politician. A fost parlamentar timp de 18 ani

Replica API 17 august 2018 | 02:09 343

Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România (CRLR) transmite regrete la moartea deputatului Miron Ignat, reprezentantul acestei minorităţi în Parlament, şi spune că acesta a fost un foarte bun diplomat şi strateg, reuşind să consolideze şi să dezvolte organizaţia.

"Personalitate marcantă a Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, Miron Ignat a fost un om de mare caracter, de o inteligenţă remarcabilă, un foarte bun diplomat şi strateg, reuşind să consolideze şi să dezvolte organizaţia la nivel naţional. A avut o imensă contribuţie la promovarea valorilor ruşilor lipoveni până în ultima clipă de viaţă, luptând pentru întărirea valorilor tradiţionale, culturale şi spirituale. Datorită implicării sale active a fost posibilă atât construirea unor lăcaşe de cult ortodoxe de rit vechi şi reabilitarea multor altora, cât şi înfiinţarea a numeroase centre culturale locale. Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România îşi exprimă imensul regret şi aduce sincere condoleanţe familiei îndurerate în aceste zile triste. Pentru noi toţi, trecerea în nefiinţă a domnului deputat Miron Ignat este o mare şi grea pierdere! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!", afirmă reprezentanţii Comunităţii Ruşilor Lipoveni într-un comunicat transmis AGERPRES.

Deputatul Miron Ignat a murit marţi la Constanţa la vârsta de 76 de ani. Miron Ignat s-a născut pe 24 august 1941, în Ghindăreşti, judeţul Constanţa şi a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Comerţ şi Institutul Bancar Român din Bucureşti.

A fost ales deputat, reprezentând Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, începând cu anul 2000.

Din 2004 a fost ales în funcţia de preşedinte al CRLR, pe care o va deţine până în 2016. Şi-a continuat activitatea în cadrul CRLR ca membru al Consiliului Director şi în Consiliul Minorităţilor Naţionale.

A fost membru al Biroului permanent din Camera Deputaţilor, fiind ales chestor, şi a făcut parte din Comisia permanentă pentru buget, finanţe şi bănci. Era membru al grupurilor parlamentare de prietenie cu Federaţia Rusă şi cu Regatul Belgiei şi preşedinte al Grupului de prietenie cu Republica Belarus, membru al Grupului de Rugăciuni din Palatul Parlamentului.

Sursa: romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un strateg de asta i-si luase bacul pe cand era parlamentar,dar ma rog era depufutat de la ucrainieni,asta de la lipoveni daca crapa mai primeste pensie speciala,sau se trece in contul hangarului lgbt de romanica
0
0
A murit un om care si din cauza marginalizarii etnice, nu a putut face ce sigur dorea pentru comunitate.Dumnezeu sa-l odihneasca si sigur ca el va fi mereu pomenit si a fost respectat,spre deosebire de latraii de mai jos,pe ale caror morminte se vor pisa cainii in voie iar lumea va spune ca ce bine e ca s-au dus dracului,la dracu.Sa spui despre cei ce au fugit din Rusia pentru apararea propriei credinte ca sunt nu stiu ce KGB-istii e dovada cretinismuluii si inculturii la nivel de AND. Dobitocilor,lipovenii de la noi sunt de dat exemplu pozitiv,voi cacatii sunteti pur si simplu mazga,erori.
0
3
18 ani parlamentar? De aia ne ducem draqului, ca stau de alde astia pana ai gaseste aia cu coasa. Nu se mai satura. Nu numai de la lipoveni ci de la toti, toti parca au o singura mama. Insa crestineste se spune Dzeu sa-l ierte
2
0
pe timpul domnitorului Tepes voda erau bine tratati tradatorii astia, stiau de frica, le intra teapa in ghiot ! acuma isi pun stelele si medaliile de la moskva si se infaloseaza ce mari tradatori sunt, eh ulciorul merge cat merge si se sparge. eu minoritati nu vad in Romania, eu vad doar romani si atat ! daca vreti rusia duceti-va in rusia, drum bun cale batuta ! mancati paine din rusia, pa pa pa
3
0
membru al grupului de rugaciuni la stalin si lenin, duceti-l la maika rusia si la taticul lenin sa suga demokratura, nu are ce mai cauta in Romania un tradator, siktir ! Traiasca Romania, credinta vesnica in valorile crestine !
6
5
sa-l futa cainii,nu a mai apucat pensia speciala pentru care a votat
0
2
Vina nimanui ca ne place sa spargem seminte stand la poarta. Astia suntem.
3
8
un kgbist minus la apel ! sper ca o sa se spele bine acum !!! a tradat romanii si le-a luat banii, asa viata de tradator mokagiu sa tot duci si mai sunt multi k asta !!!
10
2
In satele lipovene nu este nicio curte fara baie, pe cand romanii se spala in troaca. Cum e viata, ai mancat o paine alba de la romani si ai muscat ca un caine turbat
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367