REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

S-a târât şi s-a ţinut de garduri, cerând ajutor! Fiul alcoolic a SNOPIT-O în bătaie!

S-a târât şi s-a ţinut de garduri, cerând ajutor! Fiul alcoolic a SNOPIT-O în bătaie!

Replica API 23 aprilie 2016 | 01:38 172

CALVARUL unei femei din Fântânele, care şi-a întreţinut băiatul încă din ‘89

CALVARUL unei femei din Fântânele, care şi-a întreţinut băiatul încă din ‘89

O vârstnică din Fântânele a trăit un adevărat calvar timp de mai mulţi ani, ajungând să fie bătută la ordinea zilei chiar de propriul fiu, pe care l-a întreţnut încă din anul 1989, dată de la care el nu a mai avut un loc de muncă. În cele din urmă, după ce a fost agresată, femeia nu a mai rezistat şi a anunţat autorităţile. Acum, Ion Turcu se află în penitenciar, condamnat fiind la 8 ani, 7 luni şi 10 zile închisoare cu executare. Însă, detaliile de pe site-ul lansat de Institutul Român pentru Informaţii Juridice sunt de-a dreptul înfiorătoare.

Ion Turcu, în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat de prima instanţă, la 8 ani, 7 luni şi 10 zile de închisoare, la data de 8.09.2015, pentru tentativă la omor. Decizia nu a fost definitivă şi a depus apel, care i-a fost respins pe 4.12.2015 de către Curtea de Apel Constanţa. Potrivit datelor din anchetă publicate pe site-ul lansat de Institutul Român pentru Informaţii Juridice, rolii.ro, la data de 13.11.2014, pe fondul stării de ebrietate şi al nemulţumirii că nu i se mai dau bani pentru a-şi cumpăra băuturi alcoolice, individul i-a adresat mamei sale, Maria, cuvinte injurioase, indecente şi de ameninţare cu violenţă, după care a apucat-o cu mâinile de piept şi spate şi a lovit-o cu forţă prin aruncare în marginea canapelei (tip colţar din lemn) după care, la sol, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni traumatice toraco-pulmonare care au pus în primejdie viaţă victimei prin hemotorax masiv stâng cu anemie secundară, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 40-45 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul şi-a recunoscut fapta. Dar asta nu este tot, în timpul anchetei ieşind la suprafaţă şi alte detalii, care au conturat teroarea prin care vârstnica a fost nevoită să treacă ani de-a rândul.

Femeia s-a târât şi s-a ţinut de garduri pentru a cere ajutor! Fiul consideră că mama e de vină pentru că l-a provocat

Poliţiştii din Fântânele au fost anunţaţi, prin 112, cu privire la nefericitul eveniment, de către o nepoată a victimei. Cu ocazia deplasării la domiciliul numitei S.D., lucrătorii de poliţie au fost sesizaţi de persoană vătămată despre faptul că în timp ce se afla la domiciliul său, a avut o discuţie contradictorie cu fiul ei pe motiv că acesta i-a cerut suma de 50 lei şi, pentru că l-a refuzat, acesta i-a adresat injurii şi ameninţări şi a bătut-o în sensul că a prins-o de piept cu mâinile şi a izbit-o de o canapea, căzând pe podea, loc unde a lovit-o cu pumnii şi picioarele pe întreg corpul şi acuză dureri insuportabile la abdomen.

Pe parcursul cercetărilor, a rezultat că persoană vătămată este în vârstă de 79 de ani, a fost căsătorită, are 2 copii, respectiv Ion Turcu în vârstă de 61 de ai şi altul în vârstă de 56 de ani, această din urmă locuind în municipiul Constanţa. Ion Turcu a locuit tot timpul în casă părintească, nu este căsătorit şi a avut o relaţie scurtă de concubinaj.

Din declaraţiile persoanei vătămate rezultă că, de la revoluţia din 1989, inculpatul nu a mai muncit, nu a desfăşurat nici o activitate din care să obţină sume de bani, acesta trăind din pensia ei de membru CAP şi cea reprezentând răscumpărare de la Agenţia Restituirii Proprietăţilor, ducând un mod de viaţă parazitar şi consumând în mod frecvent băuturi alcoolice. Aceasta a mai precizat faptul că, de fiecare dată când inculpatul se afla sub influenţă băuturilor alcoolice, avea faţă de ea o comportare necorespunzătoare, necivilizată, fiind violent cu ea în multe rânduri, dar şi cu rudele lor, precum şi cu vecinii şi cetăţenii din localitate.

Maria a mai precizat că, în această perioadă mare de timp, pe motiv că nu-i dă bani pentru a-şi cumpăra băuturi alcoolice, i-a adresat cuvinte injurioase, ameninţări cu bătaia şi cu moartea, fiind bătută de mai multe ori, aşa cum s-a întâmplat şi în data de 13.11.2014 în jurul orelor 15.30. La această dată, jurul orelor 10,00 i-a dat inculpatului suma de 20 lei cu care acesta a mers în localitate şi a consumat băuturi alcoolice, revenind în jurul orelor 15,30 când i-a cerut suma de 50 lei sub pretextul că vrea să cumpere o clanţă de uşă.

Fiind refuzat, între persoana vătămată şi inculpat s-a creat din nou o stare conflictuală şi în timp ce se aflau în locuinţa comună mai precis, în camera folosită de Maria, inculpatul a devenit exagerat de nervos, i-a adresat injurii, cuvinte indecente, ameninţări cu violenţă şi moartea după care a bătut-o și a părăsit camera. Victima a reușit să se târască până în stradă şi de aici, ţinându-se cu mâinile de garduri, până la sora sa, care locuieşte în apropiere şi prin intermediul acesteia şi al nepoatei lor au sesizat autorităţile. Femeia a fost internată în spital. În continuare, ea susține că a trăit într-o stare permanentă de teroare! Însă, de partea cealaltă, inculpatul, pe parcursul procesului pena, a tot susținut că evenimentul nu ar fi avut loc dacă mama sa nu îl provoca.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920