REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

S-a terminat cu asfaltul „scormonit” şi cu craterele din trotuare! Ce plănuieşte Primăria

S-a terminat cu asfaltul „scormonit” şi cu craterele din trotuare! Ce plănuieşte Primăria

Replica API 15 martie 2017 | 00:36 386

Reguli dure

Reguli dure

De-a lungul timpului, intervenţiile diverşilor furnizori de utilităţi publice au fost reclamate de cetăţenii urbei, în condiţiile în care legea nu a fost respectată. Spre exemplu, de dată recentă, RADET a intervenit pe domeniul public, în zona unei parcări, însă, după efectuarea lucrărilor, nu a readus terenul la starea iniţială. Mai exact, a decopertat o poţiune de asfalt, iar după terminarea intervenţiei, un perimetru considerabil a rămas astupat doar cu piatră. Situaţia a fost cu atât mai deranjantă cu cât în spaţiul cu pricina un constănţean achitase către primărie taxa pentru loc de parcare! Iar acesta este unul din multele exemple de situaţii petrecute, de-a lungul timpului, pe raza municipiului Constanţa.

Multe dintre situaţii au fost reclamate Primăriei Constanţa, care a fost trasă la răspundere pentru lipsa de implicare în astfel de situaţii! În câteva săptămâni, situaţia este pe cale să se schimbe, în sensul că se lucrează la un regulament de intervenţii pe domeniul public (străzi, alei, trotuare). Este un regulament la care s-a muncit în ultimele 6 luni, dau asigurări reprezentanţi ai Primăriei municipiului Constanţa. După cum se ştie, furnizorii de servicii publice (RADET, ENEL, RAJA etc.) contractează diverse alte firme atunci când trebuie să intervină la înlocuirea sau repararea unor conducte ori cabluri. Deşi există obligativitatea ca zonele în care se intervine să fie readuse la starea iniţială, acest lucru nu se prea petrece, ba mai mult, unele reparaţii par să se lungească la infinit. Conform noului regulament pe care administraţia publică locală se pregăteşte să îl adopte, cei care intervin asupra domeniului public vor avea obligaţia să deţină, printre altele, autobasculantă, maşini de tăiat asfalt cu disc, cilindru compactor ş.a., aşa încât să existe siguranţa că au posibilitatea să refacă ce au „stricat”. Dacă nu fac dovada că au aceste utilaje, nu vor fi autorizate să intervină asupra domeniului public. În plus, cei care intervin asupra domeniului public, vor trebui să îngrădească perimetrul, să fie inscripţionat numele firmei pentru care lucrează, un număr de telefon, precum şi un mesaj prin care adresează scuze pentru „deranj”.

A.C.

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/bataie-de-joc-in-constanta-o-intreaga-parcare-distrusa-de-sapaturi-311152/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot un rahat va fi. Solutia in tarile civilizate e urmatoarea: Daca in 48 de ore nu ai turnat asfaltul la loc, Primaria are o echipa specializata care face doar asa ceva si taxeaza apoi pe cel care trebuia sa faca reparatia, cu de zece ori pretul lucrarii. Simplu! Dar trebuie sange in instalatie sa iei banii de la Enel, Raja, Congaz si alti mizerabili care stiu doar sa ia banii.
2
0
poate se prabuseste strada traian. are tasari
2
0
pt reparatii mici cu e un sant exista si asfalt rece.
5
0
Statia care care produce asfalt se inchide in noiembrie si se redeschide la sf lui martie. Pana atunci nu exista asfalt. Si e normal, ca asfaltul turnat pe temp scazute nu sta pe sosea. Si la normative este interzis sa torni iarna.
2
0
raja isi astupa singura gropile la fel ca si alti furnizori de utilitati ... nu confort urbanu repara dupa ei !!!
3
2
primaria, ghertoiu plateste locul de parcare, boule
3
1
Cei care sapa platesc celor de la Confort Urban asfaltarea.Ei sunt cei care trebuie sa asfalteze.
7
1
nu mai poate ghertoiul sa-si parcheze masina pe asfaltul turnat de ma-sa. asfaltul se toarna cand se incalzeste, de catre Confort Urban.
2
7
Tot ce inseamna drumuri trebuie facute doar de comfort urban !! Trotuare proprietati private si de alte firme .
4
0
Alo, cat de prosti sunteti. v-a luat 20 de ani sa va dati seama ca imputitii de la radet si alte companii, au gaurit asfaltul si l-au distrus lasandu-l in stare deplorabila si nereparand corespunzator dupa interventie.
9
3
Saptamana trecuta s-a sapat un sant la intrarea pe strada Dreptatii dinspre Marvimex -cartier Inel 2,s-a astupat cu pietris dar dupa ploaia de luni s-a tasat si diferenta de nivel este de vreo 10 cm.In atentia celor care trebuie sa se ocupe de acest lucru!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614