REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

S-a terminat cu zecile de panouri publicitare puse în intersecţii după ureche

S-a terminat cu zecile de panouri publicitare puse în intersecţii după ureche

Replica API 26 iulie 2013 | 00:00 91

Ionuţ Barbu: Legea este necesară

Ionuţ Barbu: Legea este necesară

Legea nr. 185 din 25 iunie a.c., privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate a fost publicată în Monitorul Oficial al României. Mai precis, această lege stabileşte cadrul legal al activităţii de amplasare a mijloacelor de publicitate în localităţi, panouri publicitare care să asigure un cadru plăcut şi să nu iasă din tiparele zonei în care este amplasat, dar nici să nu dăuneze mediului natural. Ionuţ Barbu, cunoscut pentru afacerile cu panouri publicitare, spune că în principiu legea era necesară, iar în funcţie de fiecare Unitate Administrativ-Teritorială, această lege poate fi mai restrictivă sau mai permisivă.

"Legea este necesară deoarece reglementează modul de amplasare a panourilor, în sensul în care aceste să crească ca şi servicii de calitate. Niciodată o industrie nu se poate autoreglementa, ea trebuie reglementată prin legile date de Parlament şi de stat. Legea are câteva greşeli, dar în principiu era necesară. Aceste greşeli se vor corecta probabil de-a lungul timpului prin alte acte normative. În schimb, legea stabileşte cadrul minimal de desfăşurare a activităţii. Dincolo de această lege, va veni regulamentul local al fiecărei Unităţi Administrativ-Teritoriale, în cazul de faţă Constanţa, care pornind de la această lege, poate să fie mai restrictiv sau mai permisiv. În următoarele 2-3 luni urmează să se elaboreze de către Autoritatea Publică Locală în dezbatere cooperatorie un regulament, care va adapta această lege la particularităţile oraşului din punct de vedere turistic, urbanistic, istoric, al mediului şi alte criterii pe care le consideră Autoritatea Publică", a declarat, pentru "Replica", Ionuţ Barbu. Totodată, omul de afaceri mai susţine că reclamele luminoase ale farmaciilor ar putea fi eliminate printr-o decizie a autorităţilor, întrucât foarte multe persoane s-au plâns că aceste tipuri de reclame deranjează foarte mult, mai ales în trafic. "Zonele istorice ale oraşului vor deveni zone restrictive ca publicitate, adică numărul de amplasamente va scădea, poate în anumite locuri va dispărea. Scăzând ca număr, va putea creşte calitatea, semn că acele locuri care vor mai rămâne, se vor îmbunătăţi şi vor creşte ca valoare. Una este să ai 10 panouri în Piaţa Ovidiu şi alta este să ai numai unul. Acela va fi mai frumos, mai bine amplasat şi mai costisitor pentru clientul care-l închiriază. Sunt extrem de deranjante reclamele amplasate pe domeniile private, nu intră sub incidenţa colaborării firmei mele cu primăria, nu le pot corecta. În schimb, primăria şi legile statului care vor fi adoptate le vor corecta. Există o prevedere care spune că farmacia trebuie să fie vizibilă, dar cred că s-a exagerat folosind acele sisteme de iluminare, care sunt deranjante şi periculoase. Probabil se va avea în vedere eliminarea acestora, dar acesta este un atribut al autorităţilor", a mai adăugat Ionuţ Barbu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369