REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

S-a umplut Constanţa de firme de pază şi protecţie

S-a umplut Constanţa de firme de pază şi protecţie

Replica API 5 iulie 2011 | 00:00 701

Cârjaliu, Chirciu şi Comănescu împart acelaşi domeniu de activitate

Cârjaliu, Chirciu şi Comănescu împart acelaşi domeniu de activitate

Ministerul de Interne va trimite acasă circa 1.300 de poliţişti, asta în timp ce numărul celor care îşi cumpără o armă continuă să crească. La capitolul protecţie, continuă să se menţină pe piaţă, în ciuda crizei, şi destule firme de pază. Chiar în luna a treia a acestui an s-au reautorizat, conform Inspectoratului General de Poliţie, aproximativ 1.300 de firme de protecţie. Interesantă cifră, am putea spune, dacă avem în vedere "norma" enunţată anterior.

Între cei care îşi oferă serviciile de pază la nivelul judeţului Constanţa, se numără şi fostul comisar-şef Vasile Tarău, fost comandant al Poliţiei Comunitare din Techirghiol, care are o astfel de firmă. Nu este un new-entry în branşă, ci îşi continuă afacerea pe care a deschis-o de câţiva ani. Alături de el, la nivelul judeţului nostru, alte circa 70 de societăţi de acest gen, potrivit datelor IGPR. Dintre numele cunoscute - Speed Protectul lui Mircea Chirciu, ginerele fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Aurelian Zaheu. Un alt nume cunoscut din lista de firme de pază şi protecţie este SC Scan SRL, mai precis reprezentantul firmei: Cârjaliu. Nu vorbim despre primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu (care este fost poliţist însă, de unde probabil şi ideea familiei de a pune bazele unei astfel de firme), ci despre fratele acestuia, Bogdan Cârjaliu - cunoscut mai mult pentru târgul de legume-fructe de pe variantă ori pentru oborul de maşini, unde este administrator. Interesant este însă că, probabil în amintirea vremurilor când Cristian Cârjaliu era angajat la Interne, Inspectoratul General de Poliţie îl păstrează pe acesta la rubrica de "contacte" pentru firma Scan, şi nu pe Bogdan Cârjaliu. "Nu este firma mea, este a fratelui", ne-a dat asigurări edilul din Agigea. Între cei care au primit în luna martie OK-ul de la IGPR pentru continuarea activităţii în domeniul pazei se numără, tot ca nume cu rezonanţă la malul mării, şi Grigore Comănescu, pentru firma Comprest Protect.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367