REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

S-a vândut cel mai mare furnizor de servicii auto din România

S-a vândut cel mai mare furnizor de servicii auto din România

Replica API 16 decembrie 2015 | 00:00 892

Tranzacţia finalului de an

Tranzacţia finalului de an

sursa foto uk.prweb.com

Acționarii grupului de firme Autonet, furnizorul numărul 1 de servicii din domeniul auto pe piaţa românească, au încheiat o tranzacție cu societatea elveţiană Swiss Automotive Group (SAG), unul dintre cei mai mari furnizori independenți de piese auto la nivel european, iar companiile grupului românesc vor fi incluse într-un holding, în care SAG va fi acționar cu 51%, iar actualii acționari ai Autonet vor deține 49%, notează cotidianul.ro. SAG și Autonet Group Holding vor continua să opereze în mod separat pe piețele proprii, conform unui comunicat.

Tranzacţia a fost semnată pe 10 decembrie în Eleveţia iar valoarea acesteia se ridică în jurul intervalului de 60-70 milioane de euro, conform jurnalului de tranzacţii Mirsanu.ro. Cele două grupuri acoperă împreună șapte țări – România, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Elveția, Austria și Belgia. Companiile sunt parte a aceluiași buying group, ATR International AG, una dintre cele mai mari asociații de firme, cu un rulaj estimat pentru anul acesta de 14 miliarde euro.

“Privim cu încredere această alianță în urma căreia va rezulta o entitate cu o dimensiune comparabilă cu cea a marilor jucători europeni din domeniu. Alături de SAG, ne vom putea consolida poziția de lider deținută de Autonet pe piața românească și vom putea atinge un ritm de creștere solid pe piețele externe - Ungaria, Slovenia și Slovacia. Ne propunem ca Autonet Group Holding și SAG să atingă o cifră de afaceri cumulată de un miliard de euro în următorii ani”, a declarat Mihály Lieb, acționar al Autonet, alături de Zoltan Kondor și membru în Consiliul de Supraveghere al ATR International AG.

„Valorile comune și modelul de business similar au fost elemente-cheie în decizia de a încheia o tranzacție cu SAG. Prin urmare, această alianță nu va determina o schimbare a modelului de business al Autonet, ci vom continua să ne adresăm segmentului actual de clienți, căruia îi vom oferi o gamă mai extinsă de produse și servicii. Actualii acționari ai grupului, precum și conducerea executivă vor rămâne implicați pe termen lung în operațiunile de zi cu zi ale Autonet Group Holding,” a adăugat Mihály Lieb.

Grupul de firme Autonet are în prezent 1.500 de angajați, iar această alianță îi va permite consolidarea poziției de angajator important. Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea aprobărilor necesare din partea autorităților de concurență. Grupul este compus din Autonet Import România, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia (furnizori aftermarket pentru segmentul de reparații auto), Lubexpert România, Lubexpert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lubrifianți), Forsius (vopseluri auto), Network Systems (IT, Web, agenție marketing), Garage Assist (echipamente de service), Autonet Management Company (management). Autonet Import, cea mai mare firmă a grupului, este cel mai mare furnizor de piese auto din România. Swiss Automotiv Group are peste 2.000 de angajați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614