REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

S-au auzit sirenele de alarmă la Constanţa! Ce trebuie să facem în asemenea cazuri?

S-au auzit sirenele de alarmă la Constanţa! Ce trebuie să facem în asemenea cazuri?

Replica API 8 februarie 2018 | 00:00 415

Sirenele de alarmă au putut fi auzite la Constanța, în dimineața de miercuri, 7 februarie anul curent. Chiar dacă este vorba de un exercițiu, locuitorii de la malul mării s-au panicat, întrebându-se ce trebuie să facă în acest caz. Prin urmare, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a venit cu sfaturi.

Așa cum este precizat și mai sus, este un exercițiu organizat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și sunt testate sistemele de alarmare a populației în caz de vreun eveniment extrem. Un astfel de exercițiu a avut loc și miercuri, 7 februarie, fiind numit Miercurea alarmelor.

”Sirenele din țară vor emite semnalul Alarmă la dezastre, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților. În imagine sunt prezentate măsurile pe care trebuie să le realizeze cetățenii într-o situație reală, care impune declanșarea sistemului de alarmare a populației. Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare”, potrivit reprezentanților IGSU. Precizăm că alarma la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele. Poate fi vorba de ruperi de baraje sau viituri puternice, când trebuie să părăsiți zona inundabilă, să mergeți într-un loc mai înalt, să respectați decizia de evacuare și să urmăriți mesajele de avertizare ale autorităților.

Apoi, în caz de accident chimic sau nuclear, trebuie să vă adăpostiți în interior, să nu părăsiți clădirea, să izolați ușile și ferestrele și să închideți gurile de aerisire și instalațiile de climatizare. Totodată, în caz de căderi obiecte din atmosferă sau cosmos trebuie să vă adăpostiți și să urmăriți mesajele de avertizare ale autorităților.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa inteleg ca stai capra ca sa-ti intre mai lin de la 2000 km.
0
2
Nu faci nimic ca oricum daca este sa vina teleghidata de la 2000 km departare nu mai ai nici o sansa!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218