REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

S-au bătut pentru o ţigară: el a ajuns în spital, ea a luat nota 4 la purtare

S-au bătut pentru o ţigară: el a ajuns în spital, ea a luat nota 4 la purtare

Replica API 27 noiembrie 2012 | 00:00 163

Uite ce fac elevii de clasa a VIII-a, din Murfatlar:

Uite ce fac elevii de clasa a VIII-a, din Murfatlar:

Elevii care s-au luat la pumni în cadrul unităţilor de învăţământ constănţene, evenimente înregistrate în cursul zilei de joi, respectiv vineri, săptămâna trecută, au fost sancţionaţi. Primul pe listă este Liceul Teoretic Ovidius din municipiu, unde în ziua de joi, s-a înregistrat un conflict între un elev al clasei a IX-a D, E.I., care l-ar fi agresat pe M.I.S. din clasa a IX-a G, chiar în pauza de dinaintea orei de istorie. Se pare că totul a pornit din joacă, situaţia degenerând. Ca atare, Consiliul Profesoral din cadrul Liceului Teoretic Ovidius s-a întrunit în cursul zilei de luni pentru a decide ce sancţiuni necesită a fi aplicate în cazul elevului vinovat.

Potrivit cadrelor didactice, E.I., mica vedetă de la FC Real Constanţa, a fost mustrat în faţa clasei şi în faţa Consiliului Profesoral, i s-au scăzut trei puncte din nota de la purtare şi va fi obligat să participe la activităţi ce implică prevenirea violenţei. Trecând la cel de-al doilea caz, unde doi elevi din clasa a VIII-a, ai Şcolii gimnaziale A.V. Rădulescu din Murfatlar, s-au luat la ceartă din pricina unei ţigarete, în curtea unităţii şcolare, conflictul continuând şi în sala de curs, totul terminându-se cu transportarea unuia dintre ei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, sancţiunile au fost ceva mai drastice. Mai exact, eleva care ar fi început scandalul s-a ales cu nota 4 la purtare şi cu o mustrare scrisă, iar elevul care a avut nevoie de îngrijiri medicale a primit nota 7 la purtare şi o mustrare scrisă. În plus, toţi elevii din clasă au intrat "în aceeaşi oală", aceştia fiind acuzaţi de o atitudine pasivă, întrucât nu au intervenit, dar nici nu au anunţat nefericitul eveniment. Ca atare, toţi elevii au primit nota 9 la purtare.

Ce spune Inspectoratul Şcolar

"În urma analizării incidentului petrecut joi, 22.11.2012, la Liceul Teoretic Ovidius, consiliul clasei a hotărât sancţionarea elevului vinovat astfel: mustrare în faţa clasei şi a consiliului profesoral şi scăderea notei la purtare la 7. De asemenea, i s-a recomandat implicarea în activităţile şi proiectele de combatere a violenţei iniţiate şi derulate de Liceul Teoretic Ovidius. Referitor la evenimentul petrecut vineri, 23.11.2012, la Şcoala Gimnazială A. V. Rădulescu Murfatlar, au fost hotărâte următoarele sancţiuni: mustrare scrisă şi nota 4 la purtare pentru eleva care a săvârşit acţiunea violentă, mustrare scrisă şi nota 7 la purtare pentru celălalt elev implicat în incident, nota 9 la purtare acordată tuturor elevilor clasei care au asistat la incident şi care au dat dovadă de o atitudine pasivă", se arată într-un comunicat transmis redacţiei cotidianului "Replica".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369