REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

S-AU RUPT NORII la Constanţa! ANM a emis o avertizare COD GALBEN de vreme severă

S-AU RUPT NORII la Constanţa! ANM a emis o avertizare COD GALBEN de vreme severă

Replica API 24 mai 2013 | 00:00 190

O ploaie torenţială a pus vineri stăpânire pe judeţul Constanţa. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare COD GALBEN de vreme severă.

Conform avertizării, în estul judeţului Constanţa (inclusiv zona litorală), se vor semnala ploi cu caracter de aversă ce pot atinge şi depaşi 20 de l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice, grindină. Institutul Naţional de Hidrologie a emis avertizare cod galben de inundaţii pentru mai multe zone din ţară.

Nici oraşul Cernavodă nu a fost ferit de ploaia torenţială. Întrucât cantităţile de apă căzute au fost de aproximativ 20 l/mp, nu s-au produs inundaţii. Potrivit primarului din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, care se află în inspecţie, nu s-au produs inundaţii în urma potopului, acesta precizând că problemele apar atunci când cad peste 40 l/mp.

Update:

În urma avizărilor meteo de Cod Galben cu precipitaţii abundente în estul judeţului Constanţa, la nivelul SC RAJA s-a reactivat Comandamentul pentru asigurarea intervenţiilor operative. Astfel, atât la nivelul oraşului Constanţa, cât şi în restul localităţilor din zonă pentru a putea interveni cu promptitudine, s-au constituit echipe de intervnţie dotate cu toate utilajele necesare. În ultima oră, din cauza ploilor torenţiale, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat 26 reclamaţii privind sistemul de canalizare stradal, sesizări provenite de la abonaţii din zonele: Dacia, Centrală - b-dul Tomis, cartierul Brătianu, Tomis III, Tomis II, Coiciu. Echipele de intervenţie RAJA au răspuns la toate solicitările primite şi toate sunt în curs de rezolvare.

RAJA face un apel către toţi abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii- numărul de telefon 0241.66.44.44.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369