REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

S-AU RUPT NORII LA CONSTANŢA: tunete, fulgere şi străzi acoperite de apă

S-AU RUPT NORII LA CONSTANŢA: tunete, fulgere şi străzi acoperite de apă

Replica API 30 iunie 2013 | 00:00 309

O ploaie torenţială a pus duminică stăpânire pe judeţul Constanţa. A tunat, a fulgerat, iar străzile s-au umplut de apă. ANM a emis o informare meteorologică pentru sudul şi sud-estul ţării, valabilă de duminică, ora 04.00, până la ora 23.00. De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie a emis alertă de inundaţii pentru zona Dobrogei. "Din datele pe care noi le avem, nu vor fi probleme, dar nu poţi şti cât va ploua, cum va ploua", a spus George Papari, directorul general al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. O situaţie deosebită este în localitatea Anghel Saligny, unde nivelul apelor a ajuns în unele zone la peste un metru înălţime. SC RAJA SA a trimis în această localitate 2 vidanje şi un excavator pentru degajarea drumului către localitate, drum blocat de aluviunile aduse de ape. Din primele estimări ale meteorologilor, cantitatea de precipitaţii căzută la Cernavodă în ultimele ore a ajuns la peste 97 l/mp, depăşind cu mult cantitatea medie de precipitaţii pentru luna iunie intreagă, cantitate estimate la 60 l/mp.

Şuvoaiele de apă rezultate în urma ploilor torenţiale din cursul acestei zile, au rupt la propriu mai multe străzi din Cernavodă, avariind pe anumite porţiuni şi conductele de canalizare de pe străzile Viorelelor şi Mihai Eminescu. Pe aceste străzi, sunt zone unde viitura a lăsat în urmă gropi cu o adâcime de peste un metru. În zona central a oraşului, pe anumite porţiuni, apa a ajuns la aproximativ 50 cm înălţime. La ora actuală, echipele de intervenţie RAJA împreună cu reprezentanţii Primăriei Cernavodă acţionează cu patru motopompe de capacitate mare şi trei vidanje, dar şi greneratoarele de curent electric, necesare funcţionării acestor aparate pentru asanarea zonei centrale. În oraşul Constanţa, echipele de intervenţie au răspuns la toate solicitările primite, toate fiind rezolvate. La ora actuală, se mai intervine doar în staţiunea Mamaia, zona Butoaie, unde sistemul de preluare a apelor pluviale a refulat din cauza lipsei de energie. Practic, timp de aproape o oră, staţia de pompare ape uzate din zonă nu a funcţionat neavâd curent, iar sistemul de canalizare din zonă nu a mai făcut faţă cantităţilor mari de precipitaţii. Pe parcursul zilei de duminică, 30 iunie aria ploilor se va extinde treptat în sudul şi sud-estul ţării. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de scurte intensificări ale vântului şi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/trafic-blocat-in-judetul-constanta-din-cauza-ploii-vezi-unde-123192/

http://www.replicaonline.ro/ploaia-a-facut-ravagii-la-constanta-raja-a-primit-deja-sase-reclamatii-123188/

http://www.replicaonline.ro/alte-noi-sesizari-primite-de-raja-din-cauza-ploii-123190/

http://www.replicaonline.ro/ploaie-fara-precedent-in-cenavoda-hansa-asa-ceva-nu-s-a-mai-intamplat-123187/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614