REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

S-au umplut de păduchi! Elevii unei şcoli din judeţ, trimişi acasă!

S-au umplut de păduchi! Elevii unei şcoli din judeţ, trimişi acasă!

Replica API 17 februarie 2018 | 21:52 601

Întoarcerea elevilor în sălile de curs, după vacanță, a venit în unele cazuri și cu motive de îngrijorare pentru părinți mai ales. Un părinte din comuna Ciocârlia ne-a semnalat că atât copilul său, cât și mai mulți copii de la Școala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia a fost trimis acasă cu păduchi. „Școala este plină de păduchi. Sunt mai mulți copii afectați, au fost trimiși acasă, dar școala nu ia nicio măsură, nu s-a făcut nici o dezinsecție”, ne-a semnalat părintele indignat.

Reprezentanții Școlii Gimnaziale nr. 1 Ciocârlia ne-au precizat că, într-adevăr, după întoarcerea copiilor din vacanță au fost depistate cazuri de pediculoză, cu ocazia triajului, dar că se iau toate măsurile impuse de legislație. „Problema nu este în școală, problema este în familie. Familia trebuie să înțeleagă că se impune să se îngrijească să eliminarea problemei la toți membrii ei, nu doar la elev. Noi nu îi primim în școală fără un aviz epidemiologic.

În momentul întoarcerii din vacanță, se efectuează un triaj, cei depistați sunt izolați, sunt chemați părinții și trimiși acasă pentru tratament. Ulterior, nu sunt primiți decât cu aviz epidemiologic de la medicul de familie. De asemenea, și cei care au lipsit în ziua triajului trebuie să vină la școală cu aviz epidemiologic de la medicul de familie”, ne-au precizat reprezentanții unității școlare.

Cât privește dezinsecția, aceasta a fost demarată, vineri, 16 februarie a.c., în cadrul grădiniței, urmând să fie realizată în întreaga structură a unității școlare, adică inclusiv în sălile unde își desfășoară cursurile clasele primare și cele gimnaziale.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vede sau numi bani vede?
7
0
Cum poti sa duci copilul la scoala dimineata si cu aviz medical si imi spune ca e curat si il iau la 11:30 dupa amiaza cu paduchi
3
0
Sunt mai multe scoli in situatia asta.si nu toate mamicile sunt de vina.stiu familii foarte bune care au venit copii cu paduchi de la scoala si clar au loat masuri.nu stiu dc bagati toti copii sau parintii in acceasi oala
4
0
Esti mai prost ca noaptea
5
0
Pai daca toti parintii stau zi si noapte pe facebook cum sa nu se umple copii de paduchi ?! Toate femeile cu varsta a 2 a , a 3 a stau pe facebook non_stop ! Cum sa mai aiba timp de copii ! Nici mancare nu le face saracii , ar trebuii ca femeile cu copii sa stea mai mult la oala ca facebook'ul le arata mancarea dar nu le da sa manance la copii . Sa va fie rusine doamnelor !
4
2
Erau romani?
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218