REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Să înceapă războiul! Aleşii locali din Constanţa, cu arma în mână

Să înceapă războiul! Aleşii locali din Constanţa, cu arma în mână

Replica API 3 decembrie 2013 | 00:00 185

Poligon de tir sportiv

Poligon de tir sportiv

Aleşii locali din Constanţa, cu arma în mână! Aceştia au dovedit că nu sunt străini de astfel de îndeletniciri, edilul de la malul mării chiar afirmând: "Poate să înceapă războiul la cum am tras eu!". Nu este vorba de răzbunări în stil mafiot şi spirite încinse, ci doar de inaugurarea celui mai mai mare poligon privat din România, care şi-a deschis porţile la Constanţa, la data de 2 decembrie. Multe personalităţi au fost prezente, printre care şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dar şi primarul Radu Mazăre. Odată ce au intrat în poligon, parcă nu se mai săturau, fiind extrem de încântaţi de rezultate.

Începând de luni, 2 decembrie, orice pasionat de arme îşi poate petrece timpul în noul poligon în care firma de pază ZIP Escort a investit un milion de euro, situat pe Aurel Vlaicu (varianta Constanţei) lângă Tony's Trade. Acesta are 8 linii de tragere. La inaugurare au fost prezenţi Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prefectul Eugen Bola, şeful IPJ, Constantin Dancu, primarul Radu Ştefan Mazăre, preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, adjunctul IPJ, Adrian Rapotan, şeful SAS Tudorel Dogaru, şeful Poliţiei Municipiului Constanţa, Emilian Pârvu, fostul şef al Direcţiei de Sport, Elena Frîncu, viceprimarul Gabi Stan, primarul Eforie, Ovidiu Brăiloiu, Sorin Babii, campion olimpic în 1988, cât şi alţii. "Chiar vorbeam despre inaugurarea acestui poligon şi spuneam: uite că se poate face cu multă pasiune şi iniţiativă privată. Acum cinci sau şase luni am fost când s-a deschis piscina. Tot privat. De asemenea, nu mă ascund că am fost aici şi ieri (duminică - n.r.) ca să trag puţin să-mi reintru în mână, şi spuneam că este foarte important şi apreciez oamenii care au pasiuni. Sigur că dacă au şi potenţa să-şi transforme pasiunile în realitate, e şi mai bine. Şi eu am pasiuni. Probabil că sunt mulţi oameni cu pasiuni, dar nu au suficient mălai sau vino încoace ca să o pună în practică. A făcut-o Iulian (administratorul firmei de paza, Iulian Radu - n.r.). E o altă latură a sportului şi se dezvoltă fără sprijin financiar din partea municipalităţii, ceea ce este extrem de important. Vă spun acum în premieră că o să organizăm un campionat, etapă mondială, de Triatlon. Felicitări încă o dată pentru iniţiativă", a declarat Radu Mazăre. Următorul pas a fost acela de a trece la... "treabă". Aleşii noştri locali au intrat în poligon, instructajul fiind făcut chiar de Emanoil Moraru, fostul şef al SAS din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Acesta a fost pus să se prezinte chiar de către edilul nostru, Moraru menţionând: "Eu sunt Moraru, fost... actual pensionar. Fost... împuşcat de... Da, sunt fostul şef al Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Judeţene". Acesta i-a explicat primarului, dar şi celor prezenţi, cum se ţine o armă, cum se încarcă, cum se ţinteşte. Cu lecţia învăţată, atât primarul cât şi ceilalţi prezenţi, au tras la ţintă.

Radu Mazăre: Am armă de vreo 17 ani, am avut şi un Carpaţi românesc

Cel mai bine s-a simţit Radu Mazăre cu arma în mână, el intrând de mai multe ori în poligon. "Da, s-a tras cu pistolul!!! Poate să înceapă războiul la cum am tras eu. Am tras bine. Am şi eu armă, de multă vreme, de vreo 17 ani, am avut şi un Carpaţi românesc, un Makarov rusesc, iar acum am un pistol Walter. Nu uitaţi că am făcut Institutul de Marină şi patru ani mergeam la trageri, la ora şase dimineaţa eram în poligon. Era un pistol mitralieră şi apoi mergeam la examene. Trag destul de bine şi asta poate să vă povestească instructorul de trageri de acum (Emanoil Moraru), când am fost în Cheile Dobrogei, eram la paintball, nu cu arme adevărate, aveam staţii, gps-uri, şi după vreo oră de joc a şutit-o prin pădure şi a fugit şi de atunci nici nu l-am mai văzut la paintball. Lăsând gluma la o parte, nu pot spune că sunt pasionat, vânător nu sunt, da mă descurc binişor cu armele", a mai declarat primarul Mazăre. De asemenea, el crede că poligonul va fi o atracţie şi pe timp de vară, pentru turişti, mai ales pe timp de ploaie. Încântaţi au fost şi viceprimarul Gabi Stan, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir, care au menţionat că nu s-au gândit la nimeni când au tras, dar au nimerit chiar şi de două ori aceeaşi gaură. "Mi-a spus instructorul că am nimerit de două ori aceeaşi gaură. Atât am făcut, atât am făcut. Sunt foarte mulţumit, entuziasmat, nu am mai tras de multă vreme. O să mai vin cu siguranţă", a spus Cristinel Dragomir, pe când Gabi Stan: "Nu m-am gândit la nimeni când am tras, sunt paşnic de fel", a precizat el. Următorul care a ieşit din poligon a fost preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, care a spus: "Am tras şi de la 10, 15, 20 de metri. Ştiu eu la ce m-am gâdit când am tras... E frumos, e un loc civilizat", a spus preşedintele CJC. De partea cealaltă, oamenii legii prezenţi la eveniment au preferat să stea mai retraşi şi doar să privească. Menţionăm că poligonul are opt linii de tragere şi un aliniament de 25 de metri. Cel mai ieftin pachet costă 75 Ron (preţ ce include închirierea liniei de tragere, 15 cartuşe, ţintă + instructor personal), iar cel mai scump poate ajunge la preţul de 250 Ron şi include 100 de gloanţe.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614