REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

"Să lase primăria şi să meargă pe scenă, că acolo e mai priceput"

"Să lase primăria şi să meargă pe scenă, că acolo e mai priceput"

Replica API 12 august 2011 | 00:00 115

Chiru îi cere demisia lui Mazăre:

Chiru îi cere demisia lui Mazăre:

Sediul PDL Constanţa din zona Gării a fost dotat cu un panou denumit "11 ani cu Mazăre". Pe acesta se regăsesc o serie de mesaje "dedicate" primarului Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, denumit "agentul 0,07", "colonelul lui Hitler", "piratul din primărie" care "execută emblema oraşului", "tranzacţionează patrimoniul" şi "distruge sistematic spaţiile verzi". Tot pe panou regăsim şi "construcţii fără raţiune", "Peninsulă în paragină 0= fonduri europene", "conturi blocate, oraş paralizat", "parcuri schilodite". Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, a anunţat că îi dă un ultimatum primarului Radu Mazăre să-şi dea demisia de onoare până joi, 1 septembrie. Unul dintre motivele pentru care Chiru a cerut demisia primarului o reprezintă Cazinoul, a precizat liderul PDL.

Chiru spune că 1045 de constănţeni au fost chestionaţi în perioada 20 iulie - 4 august a.c. şi că rezultatele nu sunt în favoarea edilului. "Este un eşantion reprezentativ pentru populaţia adultă a municipiului, marja de eroare fiind de +/-3%. Cercetarea, comandată de PDL Constanţa, a fost făcută de o societate din Bucureşti cu o sumă lipsită de importanţă. La întrebarea "Credeţi că reabilitarea zonei Peninsulară este o prioritate pentru Constanţa?" 92,58% au răspuns: Da; 5,49 au răspuns: Nu şi 1, 94% au răspuns: Nu ştiu. La întrebarea "Cine este responsabil de starea acesteia?" 73% dintre constănţeni au răspuns primarul şi consilierii locali, 15,13% au răspuns - alţii şi 11,25% au indicat Guvernul responsabil pentru actuala stare a zonei Peninsulare. Acestea sunt cele mai importante întrebări şi, din rezultatele sondajului, tragem concluzia că pentru constănţeni Cazinoul este un simbol important. Faptul că populaţia Constanţei, în procent de 73%, doreşte ca reparaţiile să fie făcute de primărie şi în procent de peste 90% acestea să fie realizate prin fonduri europene ne arată faptul că administraţia locală este dezinteresată de valorile pe care constănţenii le recunosc şi le respectă", a spus Chiru. Preşedintele PDL a mai precizat că deşi exista posibilitatea de rezolvare a acestei probleme după modelul altor localităţi care au reuşit să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea unor monumente istorice, cum se întâmplă la Tulcea, Brăila, Iaşi şi Oradea, la Constanţa acest lucru nu a fost posibil. "Deşi zona Peninsulară şi Cazinoul reprezintă simboluri pentru constănţeni, din păcate pentru actuala administraţie şi pentru primarul Mazăre, emblema oraşului este lipsită de însemnătate. După 11 ani de mandat putem spune că domnul Mazăre confirmă dictonul că puterea corupe în mod absolut, iar faptul că dumnealui ne ignoră cu desăvârşire pe noi, constănţenii, este motivul pentru care astăzi, joi, 11 august, îi cer primarului Radu Mazăre demisia de onoare până joi, 1 septembrie şi cred că ar fi normal ca într-un gest de onoare să iasă în faţa constănţenilor şi să-şi ceară scuze că au avut răbdare cu administraţia iresponsabilă pe care dumnealui a generată. Considerăm că trei săptămâni sunt suficiente pentru a fi luată o decizie foarte importantă în favoarea comunităţii. Să lase primăria şi să meargă pe scenă, că acolo e mai priceput", spune Chiru.

"Mazăre mai are 503 ore să-şi dea demisia"

În acest sens preşedintele PDL va depune vineri un memoriu scris la Primăria Constanţa care va cuprinde o parte din întrebările cu care se confruntă comunitatea. "Cazinoul este doar un exemplu la care se mai adaugă strada Traian, Podul IPMC, gestionarea defectuoasă a litigiilor din primărie, mă refer la cazul FinCoGeRo. În concluzie îi solicit primarului demisia. Să lase primăria şi să meargă pe scenă, că acolo este mai priceput", a mai spus Chiru. Preşedintele PDL a mai spus că dacă primarul nu-şi va da demisia, va demara o campanie de strângere de semnături. "O soluţionare rapidă a problemelor pe care le-am amintit ar fi ca primarul să-şi dea demisia sau constănţenii să iasă la vot şi să-l demită. Dacă în atâţia ani administraţia Mazăre nu a făcut nimic, n-am nici un motiv să- l girez cu încredere că va face ceva. Mazăre mai are 503 ore să-şi dea demisia şi dacă nu o va face, vom demara procedura de strângere de semnături în vederea demiterii primarului. Voi fi primul care joi, 1 septembrie, ora 11.00, voi semna formularul de demitere. Avem nevoie de 70.000 de semnături pentru organizarea referendumului şi am convingerea că le vom strânge. Săptămâna viitoare o să înfiinţăm un comitet de iniţiativă, care va genera întreaga acţiune de strângere de semnături", a spus Chiru.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367