REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Să vezi şi să nu crezi: Vrabie zice că primeşte bani de la bugetul statului

Să vezi şi să nu crezi: Vrabie zice că primeşte bani de la bugetul statului

Replica API 18 februarie 2015 | 00:00 278

A bătut la uşi până i s-au deschis

A bătut la uşi până i s-au deschis

Valentin Vrabie

S-a dus cu proiectele în braţe de nenumărate ori pe la uşile ministerelor şi, într-un final, i s-au deschis. Primarul localităţii Peştera, Valentin Vrabie, susţine că aşteptarea pentru fonduri se apropie de sfârşit şi, în cursul acestui an, va primi finanţări de la bugetul statului, pentru proiectele pe care intenţionează să le implementeze. Vrabie are patru proiecte de suflet, mari şi late: aducţiune gaz, apă, canalizare şi asfaltare. Din 2008 îşi „prinde urechile” pe la ministerul lui Liviu Dragnea, care tot timpul dă din umeri când vine vorba de finanţare.

De altfel, chiar la începutul acestui an, Vrabie vorbea despre Dragnea ca „acest Ali Baba al administraţiilor”, făcând aluzie la rolul de şef al hoţilor. Între timp, se pare că Dragnea a revenit la gânduri mai bune şi Vrabie s-ar putea apuca de treabă. „Cu proiectele stăm bine, cu finanţările stăm prost. Proiecte sunt încă din 2008, însă n-am reuşit să ajung la finanţare. În mai multe rânduri am fost respins, pe motive bine ştiute, politice, care n-aveau nici o legătură cu priorităţile proiectelor pe care trebuie să le implementez.

Însă, anul acesta, am certitudinea că m-au dat de prea multe ori afară ca să mă mai poată da şi de data aceasta. Am venit şi cu argumente suplimentare, care au fost luate în calcul şi sper să încep cele trei proiecte mari: canalizare, apă, aducţiune cu gaz şi, în final, un proiect mai la final, asfaltarea întregii comune. (...) Proiectul cu gazul va fi făcut din resurse proprii şi din sponsorizări. Aducţiunea va fi din Medgidia, în toată localitatea, un lucru extraordinar pentru schimbarea în bine a traiului cetăţeanului, în sensul că va plăti foarte puţin şi va avea condiţii decente”, ne-a spus Vrabie, care susţine că implementarea celor patru proiecte ar putea dura şi aproape doi ani.

„În total, este nevoie de zece milioane de euro, pentru toate patru. Parte din ele vom avea din bugetul local şi din sponsorizări de la firmele de investiţii din zonă şi, celelalte, avem promisiuni de la bugetul de stat. Sumele de la bugetul de stat sunt la nivelul proiectelor şi, apoi, licitaţia va spune suma finală. Bineînţeles, licitaţia ducându-se în jos, nu în sus. Va dura un an, un an şi ceva. Vorbim de infrastructură subterană, unde sunt 60 km de drumuri şi canalizări şi apă, toate necesită timp. Ca durată, necesită un an şi jumătate”, ne-a mai spus primarul.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218