REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Săftoiu: PDL va boicota referendumul dacă bicameralismul este menţinut

Săftoiu: PDL va boicota referendumul dacă bicameralismul este menţinut

Replica API 8 iunie 2013 | 00:00 167

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, a declarat, vineri, că PDL va îndemna populaţia să nu se prezinte la referendum dacă, în Constituţia revizuită, Parlamentul menţine sistemul bicameral şi nu limitează numărul parlamentarilor la 300, transmite Mediafax. "Dacă şi în Parlament va trece acel amendament cu 300 de deputaţi plus 17 ai minorităţilor, dacă va rămâne tot Parlament bicameral, în acest caz PDL va îndemna populaţia să nu se prezinte la referendum", a spus Adriana Săftoiu, într-o conferinmţă de presă, răspunzând unei întrebări. Ea a arătat că primul pas prin care "PSD repinge cetăţeanul" este ignorarea rezultatului referendumului din 2009, care prevedea trecerea la Parlament unicameral şi limitarea numărlui de parlamentari la maximum 300.

"Amendamentul pe care l-a aprobat ieri (în Comisia de revizuire n.r.), cel privind 300 de deputaţi plus 17 ai minorităţii, la care se adaugă şi parlamentari care vor reprezenta Camera superioară menţine, vechea structură a Parlamentului. Parlamentul viitor, pe baza Constituţiei revizuite, va avea peste 400 de parlamentari", a spus Săftoiu. Ea a criticat faptul că au fost respinse de Comisie amendamentele care dădeau "forţă" instituţiei referendumului, în timp ce au fost aprobate modificări care transformă Constituţia, "într-un set de norme metotodologice pentru aplicarea obsesiilor USL". Adriana Săftoiu a mai spus că PDL nu va susţine acel amendament care priveşte interceptarea telefonică fără aviz pentru o perioadă de 48 de ore, dar va sprijini amendamentul care sancţionează traseismul politic. Comisia de revizuire a Constituţiei a respins, joi, amendamentul formulat de PDL pentru introducerea noţiunii de Parlament unicameral în Legea fundamentală, majoritatea membrilor acestui for exprimându-se pentru menţinerea sistemului bicameral. Amendamentul PDL - "Parlamentul este alcătuit dintr-o singură Cameră" - a întrunit un singur vot "pentru", al deputatului PDL Valeria Schelean, două abţineri din partea membrilor PPDD şi 15 voturi "împotrivă", ale PSD, PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale. Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, joi, un amendament susţinut de PNL şi PSD prin care numărul deputaţilor este limitat la 300, la care se adaugă cei din partea minorităţilor naţionale, iar senatorii vor reprezenta regiunile administrativ-teritoriale. Amendamentul susţinut de PSD şi PNL limitează numărul deputaţilor la 300.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218