REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Saghiu: În această perioadă a „celor care nu semnează”, am obţinut bani pentru asfaltarea a 49 de străzi

Saghiu: În această perioadă a „celor care nu semnează”, am obţinut bani pentru asfaltarea a 49 de străzi

Replica API 19 martie 2016 | 16:13 430

Primarul oraşului Murfatlar,

Primarul oraşului Murfatlar,

Valentin Saghiu

Valentin Saghiu, primar la primul mandat în Murfatlar, spune că în 2020 nu mai candidează. Doreşte încă un mandat, pentru a demonstra că într-adevăr poate, după care se retrage, „ca la mulţinaţionale”. În cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica”, Saghiu a prezentat lucrările care au loc în această perioadă în Murfatlar, inclusiv cele privind locurile de joacă din oraş, pentru care a fost „certat” de mămici pe Internet, şi a explicat cum a ajuns administraţia locală să se constituie parte în procesul prin care i se impută bani fostului primar, bani obţinuţi prin intermediul unui proiect transfrontalier.

Reporter: Mai este puţin şi vi se încheie acest prim mandat de primar. Care sunt concluziile: a fost bine că v-aţi asumat acest rol?

Valentin Saghiu: Nu mai sunt vremurile acelea de a fi primar, ca şi responsabilitate, pentru că trebuie să fii o telenciclopedie, dar consider că că perioada asta şi primul mandate al meu a fost o reuşită, iar eu personal sunt foarte mulţumit de primul mandat.

Rep.: Din start ne spuneţi şi care este motivul unei noi candidaturi. Dar, cetăţenii ce spun? Aţi făcut un sondaj?

V.S.: Nu am făcut un sondaj, momentan nu-mi ştiu contracandidaţii. Sunt un om care am crescut într-o echipă. Ştiu că sunt cel mai tânăr primar din echipa PSD din tot judeţul, iar eu am lucrat foarte mult în multinaţionale, în Bucureşti; până şi acolo se schimbau expaţii la o perioadă de timp, tocmai ca să nu se plafoneze, să dea randament următorul care vine. Aş fi de acord ca mandatele de primar să fie două mandate maxim. Cu toate lucrurile care se întâmplă în România, perioada asta de 4 ani în care au fost 5 alegeri, noi în Murfatlar am obţinut lucruri unice.

Rep.: Ca de exemplu?

V.S.: Din patru amplasamente ANL din toată România, un amplasament a fost obţinut la Murfatlar. Am putut să obţinem finanţare. Avem, acum, în curs de lucru 49 de străzi. 10 străzi le-am asfaltat deja, satul Siminoc este şi el şantier în lucru. Iar de săptămâna viitoare începem un nou şantier în lucru: cele 26 de străzi rămase şi terminăm cu toată infrastructura din Murfatlar. Vă daţi seama, într-un singur mandat. Chiar în week-endul acesta voi face o înştiinţare către cetăţenii care locuiesc pe străzile respective să aibă amabilitatea să se branşeze la canalizare, putem să le dăm şi noi o mână de ajutor, dar trebuie să ne mişcăm un pic mai repede, pentru că am dat ordinul de începere a lucrărilor.

Rep.: Sunteţi foarte încrezător şi vă lăudaţi cu realizările dvs., dar această asfaltare de ce nu a început mai devreme? Oamenii comentează că este acţiune de campanie…

V.S.: Gândiţi-vă că în trei ani şi jumătate nu poţi să faci studiile (...) a trebuit să muncesc foarte mult să obţinem aceşti bani pentru asflatarea străzilor. Şi i-am obţinut, iar ca dovadă, abia acum s-a aprobat finanţarea, am putut să terminăm licitaţia. (...) Asta este România şi gândiţi-vă că perioada aceasta a fost una denumită „perioada celor care nu semnează” şi nu-şi asumă responsabilitatea. A fost o perioadă destul de grea în românia şi de aceea trebuia să facem toate lucrurile perfect, astfel încât oamenii să înţeleagă că lucrurile s-au schimbat, că este un alt trend.

Interviu INTEGRAL - VIDEO:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614