REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ŞAHISTA Maria ANGHEL a CÂŞTIGAT locul I la Turneul Internațional de șah „Cupa Satori”

ŞAHISTA Maria ANGHEL a CÂŞTIGAT locul I la Turneul Internațional de șah „Cupa Satori”

Replica API 11 noiembrie 2020 | 08:08 4288

În timp ce copiii de vârsta ei rămân captivi în fața telefoanelor sau a tabletelor, accesând aplicaţii şi jocuri mai mult sau mai puțin constructive pentru vârsta lor, Maria Anghel este un copil minune, o adolescentă pentru care şahul înseamnă totul. Pasiunea i-a fost insuflată de tatăl ei pe când avea doar 5 anişori. Totul a pornit ca o joacă, însă a fost doar un pas până la performanță. După un an, pe când era în clasa I, a reuşit să obţină prima ei medalie. Atunci, părinţii şi-au dat seama că micuţa va ajunge foarte departe şi au făcut tot posibilul să-i pună în valoare talentul. După un drum lung, cu participări la zeci de concursuri, după o colecţie impresionantă de medalii, la doar 16 ani, şahista Maria Anghel a câștigat locul I la Turneul Internațional de șah „Cupa Satori”.

La 5 ani, a făcut cunoştinţă cu tabla de şah. La 16 ani, s-a bătut cu seniorii şi a luat medalia

Clubul Sportiv „Satori” din Slobozia, cu un istoric de 26 de ani în domeniul sportului de performanță, a găzduit în perioada 6-8 noiembrie 2020, în stațiunea Amara, a VIII-a ediție a Turneului Internațional de șah „Cupa Satori”, devenit deja un etalon. Cu participarea a aproximativ 250 de competitori, această competiție a fost organizată pe toate categoriile de vârstă, categorii ELO-INTERNAȚIONAL, de la 8 ani până la categoria de seniori și veterani și a avut ca scop promovarea valorilor șahului la nivel de performanță.

Maria Anghel, o iubitoare înrăită a sportului minţii, a participat şi la acest turneu şi s-a întors acasă victorioasă. Fiecare competiţie nouă este, pentru ea, o veritabilă provocare şi o încercare de a-şi demonstra că poate mai mult. La turneul de la Amara, nu s-a bătut cu sportivi de vârsta ei, ci cu seniori ce au în spate ani mulţi de experienţă. Elevă în clasa a X-a a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Maria Anghel a obținut LOCUL 1 la categoria rating ELO U1900, cât și LOCUL 1 la clasamentul feminin. „Este o mare performanţă pentru Maria!

S-a bătut cu seniori, nu cu sportivi de vârsta ei, a fost foarte greu”, a declarat, pentru Replica, Ştefania Anghel, mama Mariei. La rândul său, Ciprian Nanu, antrenorul Echipei Naționale de Senioare, dar şi al Mariei, ne-a precizat că și de această dată, cu toate că a fost un an greu pentru Maria, aceasta s-a mobilizat și a dat dovadă atât de concentrare cât și de o capacitate mare de auto-control. „Turneul a fost unul dificil pentru ea, deoarece s-a confruntat cu sportivi mai bine clasați, cu vârste superioare (seniori), pe care i-a dominat și a câștigat partide grele, Maria crescând la rating ELO, 60 de puncte”, a declarat antrenorul.

Maria mulțumește firmei Iridex Group Salubrizare care a făcut posibilă deplasarea și participarea ei la concurs.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Resita-Sissa, 4-0!
1
0
Remarcabila performanta! Astfel de evenimente merita salutate mai des! Aceste persoane trebuie promovate, lasati deoparte nulitatile.
4
0
Bravo Maria!
3
0
Bravo, felicitari!!!
5
0
Felicitari Maria!!!!!
5
0
Bravo tot mai sus
8
0
Felicitari Maria !!!!! Succes in continuare si sa ajungi acolo unde iti doresti!!!!
9
0
Parlamentarilor,primarilor,consilierilor de tot felul care tocati bani aiurea,angajati AGA sau Consilii de Administratie care au capusat si capusaza intreprinderile de stat pe deoparte si pe de alta nici macar copiii de locul 1 nu au bani sa mearga la concursul pe care il si castiga,fata asta i-a multumit unei firme pt.ca i-a platit transportul dar oare cati copiii valorosi nu au parte nici macar de atat pentru ca Romania nu are bani,bani tari sunt la hoti care ii fura legal pentru ca hoti si-au dat legi speciale.Asta-i Romania anului 2020.Felicitari mici campioane.
8
0
o bucurie pe care o daruiesti familiei , felicitari si succes in continuare
10
1
Alti copii sunt prosti. Ea e desteapta. Suntem Replica. Duhhhhhh
1
13
Felicitari Maria!!! Un copil minunat .
10
1
FELICITARI!!!
10
0
Bravo Maria.Felicitari,le meriti din plin.
12
0
Felicitari Maria! Este un succes pe care cred ca il dedici tatalui tau care te vegheaza si acum.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218