REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sala de sport care a găzduit nunta fiicei primarului din Ciobanu, în atenţia autorităţilor! Gurgu REACŢIONEAZĂ

Sala de sport care a găzduit nunta fiicei primarului din Ciobanu, în atenţia autorităţilor! Gurgu REACŢIONEAZĂ

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:00 278

În cursul săptămânii trecute, prefectul George Niculescu s-a întâlnit cu Sorin Mihai, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, pentru a purta discuţii cu privire la demersurile ce trebuie făcute pentru ca sala de sport din localitatea Ciobanu, transformată în sală de fitness, să se întoarcă în slujba localnicilor, mai precis, a copiilor comunei, pentru o viață sănătoasă. Aceeaşi sală de sport care a găzduit petrecerea de nuntă a fiicei primarului. A doua zi, miercuri, l-a invitat și pe alesul şef al comunei Ciobanu, dar acesta nu a dat curs invitației. În schimb, reprezentanții Primăriei în cauză au transmis, pentru Replica de Constanţa, o informare cu privire la acest subiect, precizând faptul că elevii din localitate au acces la sala de fitness. Pentru a fi cât se poate de convingători, au trimis şi o filmare.

“Având în vedere prioritatea pe agenda prefectului, în ceea ce privește sala de sport a Comunei Ciobanu, pe această cale aducem la cunoștință atât Prefecturii, I.S.J.Constanța cât și persoanelor interesate,situația reală a acestui spațiu, a cărei destinații de la construcție și până în prezent, a fost utilizat pentru activități sportive. Sala are o suprafață construită de 1154,55 metri pătrați și în funcție de orarul liceului era folosită parțial de copii, elevi în cadrul liceului. Aceasta a fost construită, în perioda 2003-2006,pe amplasamentul vechii săli de sport care,făcea parte din Domeniul Public a Comunei Ciobanu,fapt atestat de H. G. nr. 904/2002 . În anul 2018, CMI dr. Olaru Diana a adus la cunoștință conducerii primăriei o situație referitor la numărul de persoane, care au probleme de sănătate, ce se pot remedia prin activități sportive”,a transmis primăria. “În anul 2017, Consiliul Local Ciobanu a aprobat prin HCL nr.21/27.04.2017 un program intitulat Un viitor sănătos și prosper copiilor și tinerilor din comună Ciobanu. În cadrul derulării acestui program au fost, în anul 2018, achiziționate aparate de fitness. Precizăm că accesul în sala de sport nu a fost restricționat nici unei persoane, indiferent de vârstă sex sau orientare politică, nu au fost percepute nici un fel de taxe, elevii au desfășurat orele de educație fizică în sală, au folosit aparatele de fitness ori de câte ori a dorit profesorul, acesta fiind în posesia unei chei. Pentru cei ce nu cunosc acest lucru, fitness-ul este ramură sportivă și începând cu olimpiada de anul viitor face parte din competițiile acesteia”, au mai informat reprezentanţii administraţiei locale.

Pentru a se asigura că a fost cât se poate de convingător, primarul Tudorel Gurgu ne-a transmis o filmare cu mai mulţi copii care se antrenau în sala de sport transformată în fitness.

Video:

Conducerea liceului din Ciobanu: “Această sală nu a fost dată niciodată în admnistrarea şcolii”

De altfel, conducerea Liceului Tehnologic din Ciobanu a trimis oa dresă către ISJ Constanţa, prin intermediul căreia anunţă că sala nu a fost dată în folosinţa şcolii însă copiii au avut acces ori de câte ori a fost cazul.

“Această sală nu a fost dată niciodată în admnistrarea şcolii, dar accesul elevilor în sală a fost permis intotdeauna. Mai mult decât atât, profesorul de educaţie fizică a avut şi are cheie de la acest imobil. Este adevărat că a existat o perioadă în care elevii nu au desfăşurat orele de educaţie fizică acolo din cauza degradării avansate a instalaţiei sanitare, instalaţiei de căldură, a spaţiului respectiv în general. De asemenea pe perioada in care s-au executat lucrări de renovare şi reamenajare a spaţiului respectiv, orele de educaţie fizică s-au desfăsurat în curtea şcolii, pe terenul de sport, când timpul a permis acest lucru. Însă, când a fost foarte frig, au existat situaţii în care orele s-au ţinut în sala de clasă cu unele mici amenajări saltele- de exemplu, ş.a”,a informat conducerea liceului.

Actualmente, elevii îşi desfăşoară ora de sport în sala de sport intr-o porţiune destinată lor. Sala a fost dotată cu aparate fitness (jumătate din sală), iar cealaltă jumătate este destinată orelor de educaţie fizică şi sport. În ceea ce priveşte solicitarea de a admnistra această clădire, Liceul Tehnologic Ciobanu are serioase rezerve întrucât spaţiul acestui obiectiv este-foarte mare, iar intreţinerea sa ar angaja costuri pe care unitatea noastră nu le-ar putea suporta. În plus, instalaţia de căldură nu este încă rezolvată.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu am stiut ca si la CIOBANU este liceu,apropo care a fost ultima rata de promavibilitate la bacalaureat sau este liceu de ala fara BAC.
5
0
Toata lumea stie ce fel de om este acest Gurgu. Uitati-va la el!
3
2
Ciobanu, un fel de Mangalitza !
3
2
Mortii ma-tii de ciripitor!!!
1
8
TOVARASU PREFECT FACETI O PLIMBARE SI LA COGEALAC IMPREUNA CU INSPECTORUL GENERAL AL ISJ CONSTANTA SA VEDETI DACA SALA DE SPORT FUNCTIONEAZA SAU ESTE LA CHEREMUL PRIMARULUI ANALFABET ALEXA GHEORGHE. DACA TOT FACETI DREPTATE FACETI DREPTATE PANA LA CAPAT.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614