Salamul de Sibiu, mai aproape de protecţia europeană
Salamul de Sibiu, mai aproape de protecţia europeană
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAPSS
APSS
Cinci producători români de mezeluri, care realizează 90% din producţia de salam de Sibiu din România, au decis înfiinţarea Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) în vederea obţinerii Indicaţiei Geografice Protejată la nivel comunitar pentru acest produs, dar şi creşterii puterii economice a producătorilor pe plan naţional şi internaţional. Alţi producători de Salam de Sibiu din România care vor să intre în asociaţie o pot face printr-o cerere adresată APSS şi, evident, prin parcurgerea ulterioară a procedurii de asociere conform legislaţiei în vigoare. "Înfiinţarea Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu este o dovadă că producătorii relevanţi ai acestui sortiment preţios, de mare notorietate, au găsit cea mai bună soluţie de a stinge ceea ce era perceput drept o luptă în jurul produsului ca atare", a apreciat Grigore Horoi, preşedintele Grupului Agricola, citat de agerpres.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News