REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Salariul minim pe 2021 va fi majorat în funcție de evoluția economiei, spune premierul

Salariul minim pe 2021 va fi majorat în funcție de evoluția economiei, spune premierul

Replica API 25 noiembrie 2020 | 23:26 1423

Premierul Ludovic Orban a transmis, în cadrul consultărilor pe care le-a avut luni cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, că salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei, relatează Agerpres, conform Digi24.

„Suntem adepţii unui mecanism de creştere care să se bazeze pe realităţile economice, respectiv rata inflaţiei, creşterea productivităţii şi alţi factori economici. Obiectivul nostru este să nu fie afectate locurile de muncă, mai ales în această perioadă în care companiile se confruntă cu dificultăţi din cauza crizei sanitare”, a afirmat şeful Executivului.

În context, premierul a propus constituirea unui grup de lucru format din experţi ai patronatelor, sindicatelor şi Guvernului, care să facă o analiză comparativă privind mecanismele aflate la baza evoluţiei salariului minim în alte state europene.

„În urma acestei analize, se va putea stabili în mod obiectiv o formă de creştere predictibilă a salariului minim pentru următorii patru ani” , a arătat prim-ministrul.

Sursa citată precizează că partenerii sociali au subliniat şi importanţa îmbunătăţirii dialogului între structurile patronale şi sindicale, precum şi a stabilităţii evoluţiei salariului minim.

La discuţiile în format videoconferinţă a participat şi ministrul Muncii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atentie si la Limanu este un pacalici albanez la butoane! Acest bufon nascut si crescut in stepa mangalistanului, scolit la discotecile tiganesti se crede imparat pe tinutul prosper in curvasarie si mining de fervechi , tinutu supranumit Sudu Costantei , ca si galeria unei echipe de poorbalisti. Asadar papagalul obez de la Sudu Costantei vrea sa fie senator . Amuzanta situatie ! Muie psd pnl in concluzie. Muie la corvetele de costanta
1
0
Cu alte cuvinte salariul minim nu va creste in 2021pt.ca nu are de unde!Nu vedeti ca nimic nu mai merge in tara asta,pt.ca nu se vrea!Cu un presedinte neamt,cu un premier ungur nu poti avea asteptari de bine pt.romani!
4
0
Care locuri de munca alea pe care vreti sa le desfiintat ca Oricum suntem prea multi salariati...
4
0
Ciao penele guvern hamburger cu soshaus
4
0
Betzivu cu retard agravant vrea sa zica ca va fi majorat negativ ca si economia, condusa de un bou care nu e capabil decat sa bea si sa fumeze sub masa si sa indruge diverse cu vocea ultimului prost care stinger lumina la birt. Muie boule pana si lu ma.ta care te.a facut!
6
0
pnl nu osa mai fie la putere ce salariu minim visati
6
0
vom avea un slariu cu o fulminanta crestere negativa!!! buhahah ce prosti va mai voteaza!!!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920