REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Salarizarea bugetarilor, motiv de îngrijorare pentru angajații administrației publice

Salarizarea bugetarilor, motiv de îngrijorare pentru angajații administrației publice

Replica API 10 martie 2017 | 02:18 404

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, SNFP, organizație sindicală care are în structura sa membri de sindicat din întreaga administrație publică locală și centrală, își exprimă îngrijorarea față de construcția legii salarizării domeniului bugetar, din următoarele motive:

Mesajul ministrului Lia Olguța Vasilescu, conform căruia salarizarea categoriilor socio-profesionale bugetare va fi rezolvată în momente diferite ale maturizării legii, afectând noțiunea de lege unitară în care principiul de bază trebuie să opereze în mod unitar în întreg spectrul bugetar.

Dialogul social este afectat din start întrucât această decizie a fost luată unilateral și nu este rezultatul negocierilor cu parteneri sociali din zonele cu adevărat afectate de salarizarea deficitară precum : primării, prefecturi, protecția consumatorului, tineret și sport, mediu, cultură și alte instituții ale administrației publice locale și centrale. Sfidarea Deciziei CCR nr. 794/2016, care obliga angajatorii să echivaleze salarizarea la nivelul familiei ocupaționale sau categoriei profesionale din care face parte, indiferent de instituție sau autoritatea publică, încălcându-se astfel statul de drep și principiul separației puterilor în stat.

"Criticăm ideea potrivit căreia valoarea voucherelor de vacanță - un drept general pentru bugetari, să fie scăzut din procentul de 30% aferent sporurilor specifice activității instituționale, acest fapt ar putea afecta personalizarea salarizării pe tipuri de activități.", se mai arată în comunicatul emis la redacție.

În consecință, SNFP, critică principiile pe baza cărora se dorește a începe construcția unei legi a salarizării și solicită ca aceste principii să facă obiectul negocierilor și ulterior să fie anunțate.

SNFP va demara o procedură de consultare a tuturor membrilor săi, în ceea ce privește poziția care trebuie să o abordeze echipa de conducere a organizației pe întreg parcursul negocierilor, și de asemenea, posibile acțiuni sindicale ce urmează a fi derulate de membrii Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai oameni buni daca nu m-ati albit cu bugetarii vostri de zici ca sunt ultimii saraci,nu ca ei oricum au salarii mai mari acum decat multi din sistemul privat care din pacate cotizeaza sa le asigure lor salariile alea nesimtite care le promit desteptii astia care ne conduc.Veniti fratilor la privat si va trece de sindicat si pretentii;cred ca rezistati max.3 zile!?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614