REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Salate ușoare pentru prânzul servit la birou

Salate ușoare pentru prânzul servit la birou

Replica API 25 ianuarie 2021 | 00:00 923

Te-ai săturat să constați că silueta și starea ta generală au de suferit de pe urmă faptului că îți comanzi laolaltă cu colegii de birou tot felul de mâncăruri nesănătoase, în special pizza și diverse meniuri de fast food?

Poți începe să îți aduci mâncare de acasă fără teamă că te faci de râs. Dimpotrivă, îți poți inspiră și colegii să înceapă să consume salate sănătoase, complete, bogate în nutrienți.

Unde mai pui că nu ai nevoie să ai la dispoziție la birou de un cuptor cu microunde pentru încălzirea mâncării, dacă asta era scuză pe care o foloseai până acum să nu îți aduci mâncare de acasă. Ai nevoie de borcane cu capac infiletabil sau cu închidere etanșă, în care să transporți salatele și de un castron în care le vei servi.

Iată trei exemple de salate sănătoase pe care le poți lua cu ține la birou:

1. Salată cu influențe mexicane

Începi prin a turna în borcan dresingul preferat preparat în prealabil, pe baza de ulei de măsline și zeamă de lămâie, de exemplu, cu condimente clasice, adică sare, piper, poate busuioc și oregano sau fulgi de ardei dulce sau iute, orice îți place. Adaugă porumb, linte roșie sau fasole neagră, fierte sau de la conservă, cuburi de ardei roșu, capia sau gogoșar, roșii cherry tocate, salată verde, avocado și brânză rasă sau tăiată cuburi, de preferință de capra, dar poți alege și feta sau de care îți place. La birou nu trebuie decât să verși conținutul borcanului în castron și să amesteci ingredientele.

2. Salată crunchy

Începe cu cereale integrale, un strat generos de quinoa, orez brun, mei, paște de orez, bulgur sau ce altceva ai la îndemână. Continuă cu proteine din carne - cum ar fi piept de pui rămas de la cină, curcan, ouă fierte, tofu, peste, orice tip de proteină preferi. Adaugă o legumă sau un fruct, cum ar fi avocado, ardei capia, kale, ciuperci sau morcovi. Urmează partea crocantă: semințe decojite de floarea soarelui sau de dovleac, migdale, semințe de susan, năut sau caju. Urmează condimentarea, cu dressingul preferat, sau unul din zeamă și coajă unei lămâi, verdețuri proaspete, cum ar fi mărar, pătrunjel sau tije tocate de praz, sare și piper.

3. Salată cu paște sănătoase

Începe cu un dressing la alegere, apoi pune măsline, de preferință Kalamata sau alt tip de măsline negre, cărnoase. Continuă cu paște sănătoase, cum ar fi cele din dovlecel crud sau morcov, ori unele fierte și răcite din grâu integral și suc de sfeclă sau spanac. Urmează roșii cherry, grâu spelta sau arpacaș fiert și răcit, cuburi de mozzarela su feta sau brânză de capra. Rezultatul: un preparat colorat și delicios, plin de savoare!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614