REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sălăvăstru, obligat la plata unui prejudiciu de 29 de mii de euro către Primăria Eforie!

Sălăvăstru, obligat la plata unui prejudiciu de 29 de mii de euro către Primăria Eforie!

Replica API 6 octombrie 2017 | 00:00 436

Vremuri grele pentru fostul administrator public al oraşului

Vremuri grele pentru fostul administrator public al oraşului

Valerian Sălăvăstru (foto Facebook)

Valerian Sălăvăstru, fostul administrator public al oraşului Eforie, nu scapă de suma care îi este imputată ca prejudiciu adus localităţii! El este obligat, prin hotărâre definitivă, să plătească suma de 29.000 de euro către Primăria Eforie, prejudiciu calculat de Curtea de Conturi. Faţă de acest prejudiciu, actuala conducere a administraţiei locale a considerat că trebuie să se constituie parte într-un dosar în instanţă, în data de 29 septembrie Curtea de Apel luând următoarea decizie: „Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa atacată în sensul că admite acţiunea şi obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 132.389 lei c/val. prejudiciu. Definitivă”.

Amintim că, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, au fost considerate ca inoportune mai multe cheltuieli angajate din bani publici de către fostul manager al oraşului, Valerian Sălăvăstru. Spre exemplu, „din verificarea cheltuielilor de deplasare, efectuate în perioada 2013-2016 (...), s-a constatat că entitatea a angajat şi plătit cheltuieli cu deplasarea domnilor Valerian Sălăvăstru, Dumitru Munteanu şi Virgil Negru la Bruxelles sau Rigia pentru a participa la diverse reuniuni”, se arată în raportul Curţii de Conturi, care consideră că acele persoane nu aveau ce să caute la acele reuniuni pe banii primăriei, „participarea acestora nefiind legată de activitatea primăriei”. În total, se arăta în respectivul raport, este vorba despre zeci de mii de lei, pe care primăria a fost obligată să le recupereze. Iată că acum a venit şi o decizie a instanţei, definitivă, însă nu şi irevocabilă.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un poponar psihopat .....un spagar ordinar ....
1
0
Foarte multe adevaruri in commenturi le voastre dar sa vad pe unul ca ia atitudine,ca face o sesizare la autoritati, doar latrat din spatele tastaturii.
0
0
Las zuzu ca te sustin ca tot eu sunt
2
0
Nu si dushi la pushkarii pientru cah nu fashi nimini planjiri. Da io ... io .... io is curat io n-am fact nimica, io chiar am inshieput sah iubiesc Ieforii .... La tuotzi ajtia cari comienteazih di mini aci jos lie fac planjiri pienala. Later edit: Am pierdut
0
0
Traiasca Vali
3
0
Ce pretentii aveti cand trambulina de toto din sofer pe speciala de pompieri a ajuns prefect de eforie
1
0
Dus linga mafiotul de Brailoiu ,dar inainte sa DEA toti banii ,drogatu naibii,betivu, CA numai cu ASA ceva sa ocupat,de trafficuri murdare,si apropo de primar,EU ii urez ,sa-i traiasca bebelusul,sa fie sanatos,sa creasca fericit si sanatos
5
0
Mai zuzule nu mai sapati groapa altora pentru ca tot voi o sa intrati in ia. Exemplul il aveti in acest articol .
6
0
Zuzule sa-ti iau familia in pula de psd-ist imputit
7
3
Ptr Ion.Pentru fiecare flore lipsa sa stea cate o zi la parnaie.Dar daca nu este adevarat tu si familia ta sa va cumparati tamaie si lumanari.
7
0
Eforie, oras de imbecili, golani si putori ! Cei care va conduc sunt la fel ca voi, plus hoti
1
2
Primarul Crusoveanu din Eforie face prapad cu bani care ii ia Robert in numele orasului, Stie ca robert nu isi termina mandatul si la puscarie merge Robert, Toto, Gelmambat etc ALOO DNA EFORIE
4
7
Dar pe Alina Oprea nu o pune la plata? Ca ea a aprobat cheltuielile? Sau e protejata de primar???!!
4
5
Serban a platit 130000 pe flori care nu au existat in totalitate
6
5
Curtea de Conturi daca isi facea treaba cu simt de raspundere ar fi gasit si la Primaria Costinesti nereguli privind deplasari,protocoale ,achizitii etc.Poate urmatorul control nu se vor mai lasa manjiti de primar.Asteptam ziua cea mare !
2
1
La puscarie cu moldoveanul asta infect! A jefuit Eforia asta, a supt tot de la cetateni ordinarul asta. acum si-a lasat icrele prin primarie si a ramas Robert Serban sacul de box? Asta nici macar nu mai e primar! Voi l-ati votat pe Serban sau Crusoveanu ca nu se mai intelege nimic?! Hahaha! La puscarie cu Salavastru si urmasii lui!
7
2
mai bine verificatii pe drogatul de Robert si pe prostituata de lux nevasta-sa care face credite in numele orasului !!! in curand vor fi arestati pentru delapidarea orasului
8
5
Bine bine, inapoiaza banii, dar la puscarie nu se duce? Daca l-au gasit vinovat de ce nu il acuza de abuz in servciu, alooo DNA...? Codruta e cineva la DNA?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367