REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Sălile de fitness vor funcționa cu o capacitate redusă. Accesul, pe baza adeverinței de vaccinare

Sălile de fitness vor funcționa cu o capacitate redusă. Accesul, pe baza adeverinței de vaccinare

Replica API 14 mai 2021 | 23:39 1607

Guvernul a decis ca din 15 mai sălile de sport să funcționeze cu o capacitate de 50%, iar pentru acces clienții ar trebui să prezinte dovada vaccinării, adică adeverința care atestă că au fost imunizați împotriva Covid-19. Patronii sau reprezentanții sălilor care nu respectă regulile vor fi amendați, a precizat șeful DSU, Raed Arafat, în conferința de presă în care au fost aduse lămuriri cu privire la noile măsuri de relaxare.

Hotărârea de Guvern, cu modificările care intră în vigoare din 15 mai, prevede că: Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

Întrebat cum poate verifica un patron de sală de fitness dacă persoanele sunt vaccinate, premierul Florin Cîțu a precizat că acestea trebuie să prezinte adeverința de vaccinare la intrare.

"Clienții sălilor trebuie să prezinte dovada faptului că s-au vaccinat, așa cum prezintă acel card de acces", a precizat premierul, la finalul ședinței de Guvern.

De asemenea, Raed Arafat a explicat că reprezentantul sălii de sport are obligația să verifice dacă persoanele sunt vaccinate, în caz contrar va fi amendat.

”Este primul act normativ pe care-l adoptăm, prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a mai declarat premierul, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si nu ma vaccinez anticovid. Trag de fiare acasa si alerg pe plaja. Boicotez toate masurile ce impun vaccinarea anticovid.
3
0
Esti bombarder si vrei sala de fitnes? NU,nu faci vaccin, e mai simplu sa tragi la xerox o adeverinta manarita pe care apare numele tau
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218