Sălile de jocuri Regal Crown au rămas fără licența de funcționare. Video
Sălile de jocuri Regal Crown au rămas fără licența de funcționare. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestLegea „păcănelelor”, care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare pe 29 aprilie. Scopul legii este să limiteze dependenţa de jocurile de noroc. De asemenea, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este obligat să înființeze și să actualizeze zilnic un registru public, accesibil online, care să includă toți operatorii autorizați pentru desfășurarea activităților în domeniul jocurilor de noroc. Nerespectarea legii se pedepsește cu amenzi de la 100.000 la 200.000 lei, confiscarea sumelor provenite din activitatea contravențională și chiar anularea licenței. Așa cum s-a întâmplat în cazul firmei în baza căreia funcționează sala de jocuri Regal Crown din Constanța. Manex Company SRL a încercat să păcălească legea, sperând că nu va fi descoperită, iar acum a declarat război statului.
Firma Manex Company, în baza căreia funcționează sala de jocuri Regal Crown din Constanța, dar și în alte câteva zeci de județe din țară, a încălcat ”Legea Păcănelelor” și a rămas fără licență.
sediul firmei Manex Company SRL din Constanța
Mai multe săli de jocuri din țară, precum Tălmaciu-Sibiu, Praid-Harghita, Belcești,-Iași și Gura Humorului-Suceava, acolo unde sunt mai puțin de 15.000 de locuitori, au fost găsite cu nereguli, motiv pentru care nu mai au voie să funcționeze...nicăieri.
sediul firmei Manex Company SRL din Constanța
Comitetul de Supraveghere din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc a analiza, în luna mai a.c., propunerile direcţiei de specialitate privind aplicarea măsurii revocării Licenței de organizare a jocurilor de noroc tip slot-machine, emisă în favoarea Manex Company SRL, având în vedere că operatorul economic nu a respectat dispozițiile legale privind numărul minim de locuitori din unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia se află spațiul în care se exploatau mijloacele de joc tip slot-machine.
Totuși, Manex Company SRL este obligată să achite diferenţa rămasă de plată din taxa anuală aferentă autorizaţiilor de exploatare a jocurilor de noroc.
sediul firmei Manex Company SRL din Constanța
A început războiul!
Cum era de așteptat, societatea cu sediul pe strada Luptări nr 1 Constanța s-a îndreptat către instanță, solicitând, la Curtea de Apel Constanța, pe 27 iunie a.c., suspendarea efectelor deciziei Oficiului Jocurilor de noroc, urmând ca, cel nai probabil, să mai depună o acțiunea în vederea anulării acesteia. Pe 15 iulie vor lua magistrații o decizie în acest caz.
sediul firmei Manex Company SRL din Constanța
N-ar fi exclus ca, până la soluționarea litigiului, sumedenia de asociați ai firmei de mai sus să deschidă firme noi pe care să funcționeze.
Firma Manex Company SRL avea datorii imense în 2023
Când vine vorba despre finanțe, Manex Company SRL nu o duce prea grozav. În anul 2023, a raportat o cifră de afaceri 9.318.256 lei, un profit de 1.981.584 lei și datorii de 8.913.655 lei.
Administratori ai firmei Manex Company SRL sunt Loghin Bogdan, Bran Robert Laszlo, Domuta Angelo Daniel, Nitu Cristian, Gane Valentin Alexandru, Radulescu Fischer Olivier, Siea Sorin Dan, Dudu Stefan Cristian, Iancu Elena, Olteanu Viorel, Csomori Karoly Laszlo, Manole Nicu George, Cirstea Robert Ion. În timp ce asociați sunt Gane Valentin Alexandru, Manole Nicu George, Nitu Cristian, Iancu Elena, Dudu Stefan Cristian, Radulescu Fischer Olivier, Csomori Karoly Laszlo, Bran Robert Laszlo, Loghin Bogdan, Olteanu Viorel, Cirstea Robert Ion, Domuta Angelo Daniel,Siea Sorin Dan. Beneficiarul unic al firmei este Manole Nicu George.
Video:
Precizăm că Legea păcănelelor a fost criticată de reprezentanții patronatelor din industria jocurilor de noroc. Aceștia au spus că prevederile actului normativ nu combat eficient fenomenul dependenței și că e în interesul marilor companii din domeniu, care vor acapara toată piața, în detrimentul firmelor mici și mijlocii din sector.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News