REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Salonul auto de la Paris, sub asaltul oamenilor muncii

Salonul auto de la Paris, sub asaltul oamenilor muncii

Replica API 10 octombrie 2012 | 00:00 158

Sindicatele franceze din industria auto, dar numai ele, au blocat accesul publicului către Salonul de la Paris. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru îndepărtarea manifestanţilor. Producătorii de automobile francezi au retras cele mai scumpe maşini de la standuri.

Salonul auto de la Paris a fost, astăzi, ţinta protestelor mai multor organizaţii sindicale franceze din industria de profil şi nu numai, relatează presa franceză.

Iniţiatorului acţiunii, sindicatul "PSA (Peugeot Citroen) Aulnay" i s-au alăturat asociaţii similare de la Renault, dar şi de la firme precum Faurecia, ArcelorMittal, Goodyear şi Continental, scrie "Le Parisien".

Manifestanţii au blocat accesul publicului către Salonul de la Paris şi au forţat intrarea în perimetrul expoziţional protejat de cordoane de poliţişti. Pentru a-i ţine sub control, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Speriaţi, probabil, de ceea ce se întâmpla afară (şi de o eventuală breşă găsită de sindicalişti în sistemul defensiv al poliţiei), producătorii de automobile francezi au evacuat de la standuri cele mai scumpe exponate, conceptele în valoare de până la un milion de euro bucata, notează "caradisiac.com".

Sindicaliştii francezi din industria auto protestează împotriva deciziei producătorilor locali de a muta tot mai multe dintre facilităţile de asamblare în ţări cu mână de lucru mai ieftină, măsură care generează pierderea unui număr important de locuri de muncă.

sursa: evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614