REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Salvamar român, erou în Italia! A salvat viața unui copil, resuscitându-l 12 minute

Salvamar român, erou în Italia! A salvat viața unui copil, resuscitându-l 12 minute

Replica API 2 iulie 2020 | 00:00 1449

Un salvamar român, Alin, a devenit eroul presei în Italia, după ce a salvat viața unui copil care risca să moară înecat. Resuscitarea a durat 12 minute lungi. „Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”, a transmis mama copilului după ce acesta a fost externat din spital.

Alin, salvamar pe plaja „Bahia”, foto a1.ro

Conform La Repubblica, intervenția românului de 38 de ani asupra copilului de 12 ani care s-a simțit rău în mare, la Ostia, a fost salvatoare.

Alin, salvamar pe plaja „Bahia”, în cea mai populară zonă din Ostia, expert în curse cu obstacole precum „Spartan Race”, a retrăit momentele de sâmbăta trecută, când, dacă nu ar fi avut pregătirea pe care o are, copilul de 12 ani ar fi riscat probabil să nu se mai trezească, potrivit Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

„Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut resuscitarea oferită de protocolul BLS (Basic Life Support, procedura de prim-ajutor care include resuscitare cardiopulmonară și o serie de alte acțiuni)”, spune Alin, adăugând: „Am făcut masaj cardiac și respirație artificială în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma ".

Intervenția salvatorului a durat 12 minute foarte lungi.

Salvamarul povestește că a fost apoi contactat de mama copilului, Olga, care i-a mulțumit, l-a asigurat că fiul ei este bine și a fost externat.

„Apoi mi-a promis că va veni pe plajă să-mi mulțumească personal. Astfel de salvări nu sunt foarte dese, dar când se întâmplă, nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci. Și aceasta este o sursă de mare satisfacție personală și profesională pentru mine", a spus Alin, la rândul lui tată a doi copii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si in tara avem astfel de eroi dar nu se vb nimic despre ei pe ai nostrii ii vorbim doar de rau ....suntem abisnuiti sa aruncam cu noroi...asta e..
1
1
Felicitari Alin, asa mare om ca tine mai rar se intalneste. Cand copilul a deschis ochii ti se datoreaza tie, asa ca esti un mare erou pentru ca ai readus viata copilului si mai ales marea dragoste a mamei lui. Nu fi suparat ca nu a venit pe plaja, probabil ca nu va mai calca in viata ei pe plaja, dar ti vei ramane in sufletul ei si in viata ei, si in viata copilului salvat de tine, pe viata ! Felicitari Eroule !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614