REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Salvamarii din Mamaia au alergat şi au dat la vâsle în faţa lui Gherghina

Salvamarii din Mamaia au alergat şi au dat la vâsle în faţa lui Gherghina

Replica API 6 august 2011 | 00:00 424

Testaţi de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Turismului

Testaţi de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Turismului

Antonia Bolbea (17 ani) şi Alexandru Ştefan (22 ani) sunt doar doi dintre tinerii care s-au aflat vineri dimineaţă pe plaja H2O din Mamaia, unde a avut loc o nouă testare a cunoştinţelor teoretice şi practice ale salvamarilor. Ei au fost supuşi mai întâi unui test grilă, apoi au fost puşi la treabă. În ceea ce-l priveşte pe Alexandru, el nu a avut emoţii deloc.

"Lucrez ca salvamar din 2007 şi am luat parte până acum la salvarea a cinci persoane. Munca noastră înseamnă multă responsabilitate", a declarat el. Mai modestă, Antonia spune că a practicat înotul timp de 11 ani şi de aceea a ales să lucreze vara pe plajă. La linia de start s-au aflat peste o sută de persoane, fete şi băieţi, majoritatea până în 25 de ani. După terminarea probelor, toţi ieşeau mândri din apă că au reuşit să bată valurile şi să obţină un rezultat bun. Aventura pe mare a început cu proba de alergare, urmată de cea de caiac. Şi cum vremea nu a fost tocmai favorabilă la primele ore ale dimineţii, salvamarii au fost nevoiţi să înfrunte valurile şi vântul de afară. În final, pregătirea şi-a spus cuvântul: au reuşit să facă faţă cu brio examinării impuse de reprezentanţii din cadrul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Turismului. "Salvamarii verificaţi s-au descurcat foarte bine. Au avut un singur dezavantaj, că le-a bătut vântul din faţă, însă trebuie să recunosc că sunt la fel de buni ca şi colegii lor din sudul litoralului. Deşi această meserie este de o vară sau două pentru mulţi dintre ei, se vede că pun suflet în ceea ce fac", a declarat Dorin Gherghina, şef serviciu în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acesta a mai spus că treaba salvamarilor este în acelaşi timp şi o muncă preventivă, pentru că "prezenţa lor dă o siguranţă turiştilor pe pe litoralul românesc". Reamintim că aceste controale fac parte din operaţiunea anuală de verificare a capacităţii de intervenţie în caz de urgenţă pe litoral. Prezent pe plajă, reprezentantul Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti din România, Marian Şfetănescu, a declarat că în cazul în care pică vreo probă, tinerii vor fi obligaţi să reia cursurile de două luni pe care le-au făcut înainte de a deveni salvamari.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369