REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SALVAMARII din Mamaia, cei mai DOTAŢI de pe litoralul românesc

SALVAMARII din Mamaia, cei mai DOTAŢI de pe litoralul românesc

Replica API 16 iunie 2020 | 09:02 1904

Salvamarii de pe plajele din Constanța sunt pregătiți pentru valurile de turiști gata să ia cu asalt valurile înspumate ale Mării Negre. Dacă acum două săptămâni, Gabriel Bălan, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, se plângea de lipsa echipamentelor pentru salvamari, iată că această problemă s-a rezolvat între timp iar, odată cu redeschiderea bazinelor, aceștia vor avea și unde să se antreneze.

Noi trebuie să fim întotdeauna la datorie

”Până acum, bazinele au fost închise și nu am avut unde să ne pregătim, dar acum s-a dat drumul și la bazinele acoperite astfel încât putem să facem antrenament pentru că apa la mare încă este foarte rece. Noi deocamdată suntem 80 de oameni din 130 ceea ce este foarte bine pentru această perioadă. Trebuie să fim întotdeauna la datorie, omul dacă pățește ceva nu te întreabă dacă trebuia să fii acolo sau nu. Deocamdată, nu am avut nici un caz, dar din weekendul viitor așteptăm mai mulți turiști” a declarat pentru Replica de Constanța, Gabriel Bălan, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.

În privința problemei pe care au avut-o salvamarii în fiecare an, și anume lipsa banilor pentru salarii, iată ce a declarat Gabriel Bălan: ”Nu sunt probleme cu banii, deocamdată sunt fonduri”.

Ce are echipa mea, nu are tot litoralul

”Echipamentele nu au fost bugetate de la început, acele baloane de resuscitare nu le aveam însă acum totul este ok s-a făcut comandă și vor fi aduse. Deocamdată avem 16 baloane de resuscitare și or să mai vină și altele. Avem 2 mașini noi pe care le-am rebranduit și arată ca cele din America. Avem 3 ATV-uri, 4 sky jeturi, 100 de caiace și 6 catamarane de salvare aduse din Italia. Ce are echipa mea, nu are tot litoralul” a spus Gabriel Bălan despre utilarea salvamarilor de pe litoralul Mării Negre.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dotati cu slipi ca alte dotari,ioc
1
0
eram civilizati nu mai era nevoie de salvamari
1
0
sunt buni de pula baietii....
1
0
Pai daca ai grija de copil nu ti-l ia nici un val bai salvamarule!
0
3
Pentru gigi, bai retardule daca iti ia valul copilul cine ti-l scoate? Nu trebuie sa-si faca treaba ca si salvamar cineva. Ai probleme la creier tu
5
0
cei mai inutili trintori,salvamarii ulii,la mamaia,unde marea are juma de metru.Vii in concediu si.ti fluiera prostul toata ziua in ureche.plecat in alta parte,ue salvamarilor,la munca ,trintorilor!
3
8
Salvamarii sa se prezinte la sediul OPC, ca sa verificam noi daca sunt cei mai dotati ! Sa nu cumva sa fie reclama mincinoasa !
1
3
F bine, sa-si faca treaba.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218