REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Salvamarii nu au echipamente necesare pentru a începe sezonul estival

Salvamarii nu au echipamente necesare pentru a începe sezonul estival

Replica API 27 mai 2020 | 00:34 1406

Salvamarii nu sunt pregătiţi pentru începerea sezonului estival şi încă aşteaptă măsuri concrete din partea autorităţilor. O altă problemă importantă, semnalată chiar de către Gabriel Bălan, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România este cea a lipsei echipamentelor pentru salvamari.

Starea de confuzie persistă

Salvamarii încă nu beneficiază de echipamentele necesare pentru a-şi putea reîncepe activitatea. “Aşteptăm toţi în aceeaşi stare de confuzie. Salvamarii tot nu au putut să se antreneze. Costurile pentru întreţinerea bazinului sunt foarte mari. Echipamentele nu au fost luate în calcul şi bugetate”, a spus Gabriel Bălan.

Gabriel Bălan

Primăria Constanţa a fost solicitată pentru achiziţia echipamentelor necesare pentru salvamari

Salvamarii nu nevoie de echipamente pentru a începe acest sezon estival incert. “Salvamarii nu îşi pot exercita meseria fără a fi echipaţi. Au fost desemnaţi câştigătorii licitaţiei pentru acest sezon estival. Nu am semnat încă contractul, deoarece am trimis o solicitare către Primăria Constanţa pentru achiziţia de echipamente”, a mai spus preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.

Gabriel Bălan: Promit că voi face o conferinţă de presă dacă nu se va întâmpla nimic

Gabriel Bălan oferă un ultimatum autorităţilor pentru a oferi un set de măsuri exacte, în caz că acestea nu vor fi transmise în viitorul apropiat, acesta va ieşi într-o conferinţă de presă şi va expune toate solicitările trimise către Prefectura şi Primăria Constanţa. “Dacă nu se întâmplă nimic nici acum, promit că voi face o conferinţă de presă la bazin prin care voi face publice solicitările trimise la Prefectură pentru Guvernul României. Voi vorbi şi despre ce am trimis ieri (nr.luni,25 mai) la Primăria Constanţa. Noi nu am cerut maşini de lux, ci doar echipamentele necesare. De la Guvern am solicitat să avem detalii despre calitatea apei şi o atentă monitorizare a plajelor”, a mai subliniat Gabriel Bălan.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@donare.. botnita sa ii pui lu mata cand iesi cu ea pe strada
0
0
sa le donam botnite de protectie
0
2
Le trebuie putina minte in gindire si bun simt.N-ai sa vezi asa ceva la inutilitatile de salvamari,care-ti sufla fluierul ca bouarii toata ziua in urechi,de parca turistii ar fi pe plaja Navodari in tabara vacanta,iar ei sint jupini.Nu este nevoie de salvamari,distru turismul. Ba bouarilor,cum sa te inecxi in juma de metru de apa,la plaja Mamaia,cretinoizilor?Iar betivanii isi merita soarta,mai scapam de cocalari!
0
2
Salvamarii din Constanta si Mamaia au beneficiat intotdeauna de siguranta si servicii de top pentru a-si desfasura activitatea corespunzator. Acest demers este unul demn de toata lauda. Felicitari! Tot respectul pentru dl. Balan!
2
0
Si cum anume vor intervenii pt salvarea unei persoane de la inec ?Vor purta masca impermeabila ,vor respecta distanta de cel putin 1 m fata de cel ce trebuie salvat? Va da politia amenzi pt nepurtarea mastii de catre salvamari?Hai ca devine interesant. Cum vor face resucitarea unui innecat ? Gura la gura dar de la distanta de cel putin 1m.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218