REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Salvatorul de pe lacul Tăbăcărie, RECOMPENSAT de Arhiepiscopie

Salvatorul de pe lacul Tăbăcărie, RECOMPENSAT de Arhiepiscopie

Replica API 29 februarie 2020 | 00:00 460

Ristea Sercin, taximetristuil care a sărit în lacul Tăbăcărie pentru a-l salva pe minorul de 9 ani și pe bunicul acestuia, în vârstă de 63 de ani, care a ajuns cu mașina în lac.

”IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a recompensat vineri, 28 februarie, dragostea jertfelnică a lui Ristea Sercin, acordându-i Diploma de Recunoștință, o Biblie, o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos, Cel ce a rostit pilda samarineanului milostiv, și o carte de învățătură de credință, editată de către Institutul Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române. IPS Teodosie a fost impresionat de dragostea copleșitoare și de curajul salvatorului și a arătat că, deși este de religie islamică, domnul Sercin a considerat că aproapele nostru este orice om de orice religie, cum a arătat Mântuitorul. Deși mulți priveau, nimeni nu s-a încumetat la gestul salvator, iar Dumnezeu l-a ales pe Sercin să facă această faptă bună. Sercin Ristea a relatat Arhiepiscopului cum s-a întâmplat accidentul și a mărturisit că „n-a mai văzut nimic” atunci când a aflat că este vorba de un copil, deși apa era foarte rece”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei.

Reamintim că, în data de 25 februarie, Ristea Sercin a salvat de la moarte două persoane captive, aflate într-o mașină căzută în lacul Tăbăcărie. Este vorba despre un copil de 9 ani și un bărbat de 63 de ani.

Vă reamintim faptul că în ziua de marți, 25 februarie, în jurul orei 13.45, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre faptul că în canalul cu apă adiacent lacului Siutghiol s-ar afla un autoturism scufundat. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoanele din autoturism, fiind vorba despre un bărbat de 63 de ani și un minor de 9 ani. Din primele informații, se pare că, în timp ce se afla la volanul autoturismului în parcarea respectivă, bărbatul ar fi trecut peste bordura care delimitează parcarea și ar fi căzut cu autoturismul în canal. Asupra bărbatului au fost găsite documente medicale, acesta fiind găsit în stop cardio-respirator.

Din păcate, vârstnicul a decedat la spital.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spagoveanule, diavole pe pamant, sa-mi iei cacatul la lins impreuna cu purtatorul tau de vorbe tanasescul. Sa-ti fut cristosul si pastele ma-tii de satana necurata !!!
6
1
Noi, teodosie... ce e asta? ai personalitati multiple preafericitule? ca la crestinii inraiti personalitatile multiple insemna cam posedare...la restul oamenilor mai normali...cam nebunie...stii faza cu We are legion?
10
1
Decat sa te recompenseze diavaolul de teodosie asta mai bine te arunci tu in lac!
6
2
Ce semnatura de analfabet are acest Teodosie! Si ce penibila este diploma, pe care este folosit pluralul regal! Omul adevarat ramane om, nu sunt necesare astfel de diplome penibile, semnate in asemenea hal. Pacat ca a decedat unul dintre cei doi salvati. Probabil ca a facut infarct inainte de accident, deci inainte de intra cu masina in apa.
10
1
Cu atat mai mult cu cat nu cred ca domnul Sercin este crestin
7
0
Acest porc ordinar nu are cum sa stea in fata acestui om de noblete si curaj Ristea Sarcin.Unde e ferma Nazarcea Porc ordinar si oamenii care te blestaema acolo pana iti vor vedea oasele in copac!javra securista!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218