REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sămânţă de scandal în Poliţie, pe seama angajărilor din sursă externă: „Există o nevoie stringentă de personal!”

Sămânţă de scandal în Poliţie, pe seama angajărilor din sursă externă: „Există o nevoie stringentă de personal!”

Replica API 3 februarie 2016 | 00:09 380

MAI a anunţat că în perioada următoare se vor face încadrări din sursă externă, ceea ce, în Poliţie, a semănat sămânţă de scandal. Pe site-ul poliţişti.ro deja sunt distribuite masiv articole prin care se explică de ce nu este bine să se recurgă la o asemenea măsură, pe când oameni ai legii din cadrul IPJConstanţa consideră că un om poate deveni bun în ceea ce face chiar dacă provine din sursă externă. În plus, amitim şi faptul că Poliţia se confruntă, în momentul de faţă, cu o lipsă acută de personal!

„Drept urmare a demersurilor MAI în vederea realizării unor încadrări din sursă externă pentru funcţii de poliţişti, e necesar să explicăm pe înţelesul tuturor eventualele consecinţe şi faptul că atât din punct de vedere moral cât şi socio-profesional, o asemenea măsură este un dezastru. Angajarea unor oameni fără o minimă pregătire poliţienească este un demers pompieristic, menit să afecteze atât prestigiul instituţiei, cât şi imaginea poliţistului în ochii cetăţeanului, dar şi raporturile profesionale dintre poliţişti. Realitatea a demonstrat că un asemenea nou venit nu se va putea transforma peste noapte în poliţist, în ciuda celor care susţin contrariul şi categoric va interacţiona negativ cu restul colegilor, al căror rol nu este să pregătească noii cadeţi astfel recrutaţi. Un asemenea individ încadrat de pe stradă nu este de nici un ajutor, pentru că impotenţa lui profesională, generată de lipsa pregătirii de bază, trebuie acoperită / compensată cu muncă suplimentară de către ceilalţi poliţişti”, se susţine pe site-ul mai sus menţionat alături de fraze în care se vorbeşte despre faptul că aceste angajări directe se fac pe bază de cumetrii, relaţii şi pile. Totodată, în discuţie s-a adus şi legalitatea acestor măsuri ca în cele din urmă cei nemulţumiţi să ajungă la concluzia că aşa se va distruge Poliţia Română. De partea cealaltă, surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa susţin că şi angajările din sursă externă sunt benefice, mai ales în momentul de faţă când Poliţia duce o lipsă acută de personal, iar oamenii pot deveni adevăraţi profesionişti. „Este foarte important să se înţeleagă faptul că există o nevoie stringentă de personal în Poliţia Română, cu precădere în mediul rural, unde se vor face încadrările, iar cei care vor fi angajaţi vor fi instruiţi în prealabil”, a precizat un om al legii din cadrul IPJ Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102