REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Samsung, dată în judecată pentru publicitate înșelătoare privind rezistența la apă a telefoanelor sale

Samsung, dată în judecată pentru publicitate înșelătoare privind rezistența la apă a telefoanelor sale

Replica API 7 iulie 2019 | 00:00 229

Gigantul sud coreean Samsung este dat în judecată în Australia de către Autoritatea locală pentru protecţia consumatorilor pentru presupuse declarații înșelătoare în campaniile de marketing privind rezistența la apă a smartphone-urilor sale din gama Galaxy şi Note. Autoritatea pentru protecția consumatorilor din Australia (Australian Competition and Consumer Commission - ACCC) susține că Samsung a sugerat că telefoanele pot fi utilizate de către clienți în timp ce se află sub apă sau în ocean.

Potrivit ACCC, compania a făcut "afirmații false şi înșelătoare" despre capacitatea smartphone-urilor sale Galaxy de a funcționa sub apă sau în ocean. Acțiunea în justiție citează peste 300 de anunțuri şi reclame Samsung, care arată persoane în diverse situații în care utilizează smartphone-urile lor în moduri care par să depășească specificațiile tehnice ale unui rating de rezistență la apă IP68, ceea ce înseamnă că pot rezista 30 de minute la cel mult 1,5 metri sub apă.

"ACCC afirmă că reclamele Samsung reprezentate în mod fals și înșelător reprezentate de telefoanele Galaxy ar fi potrivite pentru utilizare în sau pentru expunerea la toate tipurile de apă, inclusiv în apa de ocean și în piscine și nu ar fi afectate de expunerea la apă pentru viață a telefonului, atunci când nu a fost cazul", a declarat Rod Sims, președintele ACCC.

El a adăugat că Samsung a recunoscut că rezistența la apă este un factor important care influențează deciziile consumatorilor australieni atunci când aleg ce telefon mobil să cumpere. "Samsung a arătat telefoane Galaxy folosite în situații în care nu ar trebui să fie pentru atragerea clienților".

Samsung a indicat că se va apăra împotriva acuzațiilor pe care ACCC le-a făcut. "Samsung susţine în continuare campaniile de marketing şi promovare a smartphone-urilor sale rezistente la apă. Suntem, de asemenea, încrezători că oferim clienţilor soluții gratuite într-o manieră compatibilă cu obligațiile Samsung din garanția producătorului și Legea consumatorilor australieni", a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Telefoanele listate în procesul ACCC includ modelele Galaxy S10e, S10, S10 Plus, S9, S9, S8, S8 Plus, S7, S7 Edge, Note 9, Note 8, Note 7, A8, A7 și A5. Procesul ACCC solicită penalități, restituirea pentru consumatori, ordonanțe, corecții, împreună cu costurile de judecată și alte căi de atac.

economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218