REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Samsung nu mai poate vinde în SUA unele modele de smartphone-uri şi tablete

Samsung nu mai poate vinde în SUA unele modele de smartphone-uri şi tablete

Replica API 9 octombrie 2013 | 00:00 173

Samsung Electronics nu mai poate vinde în Statele Unite unele modele de smartphone-uri şi tablete PC, după ce administraţia preşedintelui Obama a menţinut o interdicţie câştigată în justiţie de Apple, într-un proces legat de patente, transmite Bloomberg. "În urma analizării cu atenţie a impactului asupra consumatorilor şi concurenţei, a recomandărilor din partea agenţiilor şi a informaţiilor din partea tuturor părţilor, am decis să permit aplicarea interdicţiei", a declarat reprezentatul pentru Comerţ al SUA, Michael Froman. Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, pe o piaţă de aproape 280 miliarde de dolari.

Litigiile referitoare la respectarea patentelor dintre Samsung şi Apple, desfăşurate pe patru continente şi care au generat costuri juridice de mai multe sute de milioane de dolari, nu au adus un câştigător clar. Ambele companii au încercat să limiteze în justiţie vânzările celeilalte pe piaţa americană. Compania sud-coreeană a argumentat că interdicţia impusă de Comisia pentru Comerţ Internaţional a SUA trebuie anulată, din considerente de politici publice, în special pentru că un ordin similar câştigat de Samsung împotriva iPhone 4S afost respins prin veto prezidenţial, în luna august.

Samsung mai are dreptul să ceară amânarea interdicţiei la o curte de apel, care va analiza întregul caz din punct de vedere juridic. Apple are de regulă pe piaţă doar patru modele de iPhone concomitent, în timp ce Samsung are zeci de modele, în frunte cu Galaxy S4, care nu a fost inclus în acest caz. Interdicţia se referă la un număr limitat de modele ale Samsung. Potrivit ITC, modelele mai noi ale Samsung nu includ patentele la care se referă contestaţia Apple, cum ar fi unul privind tehnologia multitouch.

Divizia de aparate mobile a Samsung este cea mai mare din grup. Analiştii anticipează că Samsung va raporta pentru trimestrul al treilea o creştere cu 25% a vânzărilor diviziei producătoare de dispozitive mobile. Obligarea Samsung la modificarea produselor este o victorie pentru Apple. Producătorul iPhone a arătat că îşi păstrează şi îşi atrage clienţii cu un design diferit al produselor, faţă de companiile concurente, precum Samsung sau HTC. Apple a acuzat Samsung că în cazul unora dintre aparate doar şi-a pus numele pe acestea, fără nicio modificare.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218