REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SĂNĂTATEA, preocuparea consilierului local PNL Adriana CÂMPEANU!

SĂNĂTATEA, preocuparea consilierului local PNL Adriana CÂMPEANU!

Replica API 15 mai 2021 | 00:32 2793

Adriana Câmpeanu (PNL) se află la cel de-al doilea mandat în Consiliul Local Municipal Constanța. Continuă drumul cu gânduri mari și speranțe că, în sfârșit, proiectele inițiate de-a lungul ultimilor patru ani vor prinde contur. Din cele 20 de inițiative, niciunul nu a fost văzut cu ochi buni de fosta administrație. Dar iată că, la șase luni de conducere liberală, o parte dintre acestea au început să prindă contur. În cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, consilierul local PNL a vorbit despre aceste proiecte, a comentat criticile USR din ultima perioadă, cu privire la anumite persoane din echipa actualului edil, dar a vorbit și despre sănătate și necesitatea înființării Spitalului de Pediatrie la Constanța.

”Au trecut doar șase de la primul mandat, o perioadă în care administrația actuală s-a acomodat cu instituțiile din subordinea Primăriei Constanța. În primele șase luni am reușit să facem ceea ce poate nu am reuși să facem în cei patru ani. În primul rând, să avem un dialog și o cooperare cu colegii de guvernare, chiar și cu cei din opoziție, lucru care în mandatul trecut nu s-a întâmplat. Proiectele inițiate de grupul PNL în trecut, care nu au fost interesate pentru fosta administrație, au început să prindă contur”, a spus Adriana Câmpeanu, care a și făcut o trecere în revistă a proiectelor.

Câmpeanu: 20 de proiecte am inițiat în mandatul trecut, niciunul nu a ajuns pe ordinea de zi

”În mandatul trecut am avut aproape 20 de proiecte care au fost inițiate de unii colegi ai noștri, fie de grupul consilierilor PNL. Niciun proiect nu a ajuns pe ordinea de zi și nu au fost depuse, unele au fost preluate de fost administrație și pe ici-colo s-au mai făcut lucruri, să o spun într-un mod mai urât, acestea au fost furate. Ceea ce nu a înțeles vechea administrație este faptul că multe proiecte veneau în urma solicitărilor cetățenilor și nu era un moft al consilierilor PNL. În momentul acesta, o parte dintre ele sunt deja rezolvate, au fost bugetate, scările de la Modern arată altfel și zona din jur este igienizată și amenajată, pasajul de la gară este și el într-un proces de reamenajare și reabilitare. Sunt lucruri îmbucurătoare și chiar dacă sunt lucruri mici au fost proiectele noastre de suflet pentru care ne-am luptat și ne-am zbătut atâta timp”, a completat consilierul local PNL.

De remarcat faptul că și în acest mandat, ședințele sunt cu scântei. Iar cei care au tăcut patru ani, sunt destul de vocali în acest mandat. ”Există idei și opinii diferite și este normal să fie așa. În mandatul trecut, diferențele de opinie și cei care aveam luări de cuvânt eram noi, cei de la PNL. Este normal ca acum colegii din opoziție să aibă luări de cuvânt care să fie în dezacord cu ceea ce actuala administrație propune. Liderii de grup aduc propunerile și fac amendamentele, de aceea aceștia sunt cei care au luările de cuvânt, ceilalți consilieri iau cuvântul doar dacă aduc amendamente individuale, ceea ce se întâmplă mai rar. Este mult spus că sunt unii mai vocali ca ceilalți”, a adăugat Câmpeanu.

Care sunt prioritățile Adrianei Câmpeanu!

Adriana Câmpeanu este medic, de profesie, așa că sănătatea este pe primul plan.

”Fiind medic de profesie și competențele mele fiind în acest domeniu, mă preocupă tot ceea ce ține de sănătate și dezvoltarea acestui domeniu în orașul nostru. În același timp, sunt și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și prin urmare, proiectele mele sunt pe dezvoltarea rețelei de sănătate. Am depus un proiect de hotărâre în ceea ce privește elaborarea Strategiei de Sănătate în municipiul Constanța pe următorii 10 ani. Proiectele mele sunt în acest domeniu și merg către sănătate. Există un proiect care s-a și votat fiind vorba despre realizarea unui spital modular în contextul Covid, un spital realizat din containere. Mai este un proiect ce privește realizarea unui Spital de Pediatrie, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase. Este foarte important în condițiile în care Spitalul Județean din Constanța este singura unitate medicală care primește și are secție de pediatrie. Lucrurile sunt de mare necesitate pentru că avem un singur ambulatoriu, precum și suplimentarea paturilor de la pediatrie. Este greu de spus dacă se va termina, dar demersurile deja au început”, a precizat Adriana Câmpeanu

Medicul Adriana Câmpeanu, despre vaccin: Efectele adverse nu le poate cunoaște nimeni la acest moment

Medicul Adriana Câmpeanu a vorbit și despre vaccin, necesitatea vaccinării și efectele de după. ”Sunt medic specialist stomatolog, am fost pro vaccinare înainte de apariția Covid-19, mi-am vaccinat ambii copii cu ceea ce este în schema obligatorie de vaccinare. Acest vaccin a fost realizat pentru scăderea mortalității. În acest sens s-au studiat factorii de risc, care sunt bolile asociate și care sunt categoriile cele mai vulnerabile. De asemenea, un alt motiv pentru care s-a realizat acest vaccin a fost acela ca cei care fac boala să fie mai ușoară. Au fost persoane vaccinate, au făcut boala, însă formele au fost ușoare și nu a mai murit nimeni. Efectele adverse nu le poate cunoaște nimeni la acest moment. Boala este imprevizibilă. Consider că dacă ești responsabil pentru tine și pentru familia ta, dar și pentru cei din jur, trebuie să te vaccinezi”,a conchis Câmpeanu.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920