REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a primit Trofeul ”Hercules” al Congresului Național de Balneologie

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a primit Trofeul ”Hercules” al Congresului Național de Balneologie

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:39 492

După ce a ”confiscat” timp de mai mulți ani locul l în topul stațiunilor balneare românești, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a primit, zilele trecute, Trofeul ”Hercules” al Congresului Național de Balneologie, cel mai înalt titlu onorific instituit pentru prima dată anul acesta pentru a marca excepția, superlativul, invincibilul de către forumul asociativ profesional din domeniu.

Timp de patru zile, la Galați, cu participarea a peste 300 de specialiști din toată țara, dar și invitați din străinătate, s-au desfășurat lucrările Congresului Naţional, cu participare internaţională, de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie. Organizatorul evenimentului a fost Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie (SRMFRB) şi Asociaţia Română de Balneologie (ARB), în parteneriat consorţial cu Societatea Romana de NeuroReabilitare (RoSNeRa) şi Societatea Română de Patologie, Terapie şi Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS). Gazda Congresului a fost Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi. Congresul a reunit cercetători ştiinţifici, profesori universitari, oficialităţi locale, cadre medicale din ţară şi din străinătate. Creditat naţional şi internaţional, Congresul de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie 2019, a avut înscrise 109 lucrări ştiinţifice prezentate pe parcursul a 9 sesiuni de dezbateri.

De la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol au participat 13 medici cu lucrări care au reflectat preocupările majore ale centrului de cercetare științifică din cadrul instituției, rezultatele obținute în tratamentele terapeutice de excepție oferite de apa și nămolul de Techirghiol, dar de sănătate.

Manifestarea de la Galați a prefațat șirul evenimentelor științifice dedicate aniversării a 120 de ani de balneologie la Techirghiol ce se vor desfășura la sfârșitul acestei luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MANCAREA E JALNICA
0
0
vaide voi, daca nu eram eu si magaru meu mergeati toti in bastoan, acum mergeti in carje!
1
0
alah ne-a ajutat!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102