REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, remediul natural al afecţiunilor dumneavoastră

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, remediul natural al afecţiunilor dumneavoastră

Replica API 21 aprilie 2014 | 00:00 835

Program terapeutic antistres şi curativ al sindromului de oboseală cronică

Program terapeutic antistres şi curativ al sindromului de oboseală cronică

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, unitate medicală cu tradiţie de peste 100 de ani în domeniul medical balnear, a fost întotdeauna prima opţiune a pacientului suferind şi mereu alături de acesta. Sanatoriul este situat pe malul lacului Techirghiol, la 16 km de oraşul Constanţa şi la 3 km de Marea Neagră. Accesul în staţiune este facil, sanatoriul fiind situat la 40 km de Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, având multiple căi de acces rutier. Unitatea de tratament beneficiază de existenţa unor condiţii naturale deosebite, concretizate în prezenţa unor factori naturali sanogeni, şi anume: climatul, nămolul sapropelic, apă sărată a lacului Techirghiol, ştiut fiind faptul că natura a fost prima care a oferit ajutor omului bolnav, fiind în acelaşi timp medic şi remediu terapeutic.

"Nămolul sapropelic de Techirghiol este un rezultat al florei şi faunei lacului cu acelaşi nume. Alături de condiţiile naturale deosebite, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol beneficiază de existenţa uneia dintre cele mai moderne baze de tratament fizio-terapeutic din ţară, dotată cu aparatură medicală de nivel european, în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea cadre medicale cu pregătire de excepţie în domeniul balnear. Condiţiile hoteliere oferite asigură confortul necesar maximizării rezultatelor tratamentului medical", susţine dr. Elena Ionescu, directorul medical al Sanatoriului Techirghiol. Potenţialul terapeutic este deosebit de complex, abordându-se o gamă largă de afecţiuni: patologie a aparatului locomotor (afecţiuni degenerative, abarticulare, inflamatorii, posttraumatice), afecţiuni neurologice, ginecologice (în special sterilitatea secundară), dermatologice (în special psoriazisul cutanat) şi boli asociate (respiratorii, profesionale, endocrine, cardio-vasculare), tratamentul efectuându-se întreaga perioadă a anului. Fiecare pacient este evaluat la internare de către medicul specialist care îi stabileşte tratamentul optim şi personalizat în funcţie de afecţiunea primară pentru care se adresează şi de diferitele comorbidităţi asociate. "Caracteristică a centrelor de recuperare de renume de pe plan internaţional este şi prezenţa în cadrul sanatoriului a unui cabinet de psihologie, succesul tratamentului medical constând în abordarea holistică, vizându-se starea de sănătate a organismului, a minţii şi a spiritului. Tratamentul structurat pe cele trei scopuri principale: recuperator, curativ şi profilactic se adresează de asemenea şi pacienţilor cuprinşi de ritmul alert de dezvoltare al timpurilor prezente. În cadrul sanatoriului se desfăşoară un program terapeutic antistress şi curativ al sindromului de oboseală cronică, relaxare psihică, sănătate, stare de bine", a mai precizat directorul medical. Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol devine astfel oaza pacienţilor de linişte, relaxare, "locul în care Soarele se contopeşte cu Lacul terapeutic, aşa cum experienţa şi tradiţiile moştenite în domeniul balneologiei se completează cu abordările moderne de tratament, mimând perfecţiunea terapeutică", mai precizează dr. Elena Ionescu. Datorită acestor condiţii deosebite, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a fost redescoperit de către pacienţii străini, în special europeni, anul 2013 şi începutul anului 2014 caracterizându-se prin creşterea adresabilităţii internaţionale. "Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol este unitatea medical[ în care doar specialiştii se ocupă de starea dumneavoastră de sănătate", a conchis directorul medical.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102