REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sanatoriul de la Techirghiol a renunțat la clasificarea hotelului Speranța ca să scape de impozit

Sanatoriul de la Techirghiol a renunțat la clasificarea hotelului Speranța ca să scape de impozit

Victor ROTARU 1 decembrie 2022 | 00:00 6226

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a renunțat la clasificarea de hotel de 2 stele a Pavilionului B, Hotel Speranța, după ce a fost obligată de Primăria Techirghiol la plata unei taxe de 192.072 lei, reprezentând taxa pe clădiri și impozit pe terenul extravilan.

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a renunțat la clasificarea de hotel de 2 stele a Pavilionului B, cunoscut de către publicul larg drept Hotelul Speranța. Reprezentanții sanatoriului au renunțat și la contractul pe care-l avea cu Casa de Pensii, instituție care-i trimitea pacienți din toată țara pentru a se trata la sanatoriu.

Ca să ai contract cu Casa de Pensii, atunci când participai la licitații, era o cerință să ai și o clasificare de la Ministerul Turismului.  Hotelul Speranța a fost de mult, de 2 stele, așa l-au numit, pentru a putea face contract cu Casa de Pensii. Acum, noi suntem spital, contract cu Casa de Pensii nu am mai făcut, pentru că de acolo tot timpul ne trimiteau niște pacienți care erau suferinzi și noi nu puteam să le dăm proceduri cu nămol, și trebuia să-i trimitem acasă. Oamenii erau din toate colțurile țării, ajungeau la Techirghiol, iar medicii nu-și asumau să îi trateze, pentru că nu era pentru ei tratamentul cu nămol, și le face rău unora”, a declarat managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, Dr. Elena Roxana Țucmeanu.

Pacienți la Techirghiol

Noi nu suntem unitate turistică, din moment ce avem linie de gardă, medici

Un alt motiv pentru care sanatoriul a renunțat la clasificare de 2 stele și, implicit, au recurs la schimbarea destinației imobilului, din hotel în unitate de tratament, este acela de a nu mai plăti impozit la Primăria Techirghiol, cu care este și în proces, de altfel. „Clasificarea a rămas așa. După ceva timp, primăria Techirghiol ne-a dat în judecată că noi ar trebui să plătim impozit, și au câștigat procesul tocmai pentru că acolo noi facem activități economice. Ei au câștigat procesul, și noi acum plătim impozit. Noi dacă am încetat activitatea, credeam că nu mai prezintă interes, rămâne doar clasificarea și punct. Noi am făcut repetate cereri să ne șteargă clasificarea, pentru că nu mai aveam nevoie de ea, și până la urmă am primit un răspuns, și am reușit abia anul trecut să ștergem clasificarea. Pavilionul B este radiat, iar acolo este unitate sanitară și nu-și avea rostul, dar așa a fost acum nu știu câți ani, pentru că legislația tot timpul se schimbă, și trebuie să fii atent, dar el nu-și schimbă destinația. Noi nu suntem unitate turistică, din moment ce avem linie de gardă, medici.” a mai adăugat Managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, Dr. Elena – Roxana Țucmeanu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu ca cetățean nu ai ce sa înțelegi ca ești doar cetățean și atât. Articolul este pentru cetățeni cu un grad minim de educație. Dacă citești atent se specifica clar ca este exclusiv unitate medicala specializata în subordinea Ministerului Sănătății, prin urmare nu se mai pune problema sa fie unitate de cazare turistica cu servicii medicale ca în cazul hotelurilor din stațiunile balneoclimaterice. Incredibil cât de greu este pentru anumiți "cetățeni" sa înțeleagă evidenta.
2
1
Eu, ca cetățean, nu am înțeles nimic ! Madam director uita ca unitatea pe care zice ca o conduce este pentru oameni ! Pe ea o interesează ca nu mai plătește nu stiu ce impozit și uita de oameni ! Concret, cine mai poate veni la sanatoriu ? Pentru ca ac sanatoriu este ptr oameni și ptr ca madam sa aibă unde fi director !?!
0
3
Hai că ați vrut să îl privatizați și nu va ieșit. Fără șpagă oricum nu are nimeni acces.Pt.biletele de la casele de pensii nu vă primea-ți dreptul.De la cameriste pănă la doctori.La proceduri nu dai stai la ușă două ore.Plus mâncarea de tot rasul,și puțină și de proastă calitate,carnea de pui pe care o dați și de două pe zi este aproape expirată.Bucătar cred că este fochistul.
1
5
Când o vad pe aia de comentează ca îți trebuie un anumit grad de inteligenta sa ajungi medic. Ea în prostia ei confunda o persoana care are doctorat și prin urmare primește titlul de doctor și o persoana care a terminat medicina și prin urmare primește titulatura de medic. Femeia este doctor nu medic,iar Sanatoriul ala de când a venit ea are și acreditare ANMCS, are și recunoaștere internațională, arata mai mult decât decât în comparație cu alte instituții medicale etc. Dar se găsesc întotdeauna ageamii care nu au realizat nimic în viata lor mizera sa conteste ceea ce este evident.
5
0
Când vad toți agramații ăștia ca au câte ceva de comentat ma apuca iar greața. Ina, presupun, ca are inteligenta necesara sa fie doctor honoris causa. Vorbesc toți leșinații ca altceva nu au de făcut decât sa comenteze munca altora,ca munca lor practic nu există. Bravo doamna manager, încă 30 de ani la Sanatoriul sa rămâneți.
4
1
Luati-o pe baba lu hasoti in echipa, are relatii la avocati, va reanimeaza afacerile!
2
2
c***a satului si-a dat doctoratul ca de nu se putea f... fara titlu
4
2
Doctor??? De ce faceti articolele in bataie de joc? Nici daca mai traieste 10 vieti, aceasta doamna nu ajunge medic.Trebuie sa ai un anumit grad de inteligenta si, sincer, nu cred ca este cazul.
4
3
Pai si gu comisionul de succes al avocatului cum ramane? Se trece la zeciuiala...
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367