REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sanatoriul Techirghiol bagă 13 milioane de lei în echipamente medicale!

Sanatoriul Techirghiol bagă 13 milioane de lei în echipamente medicale!

Andreea VREJOIU 27 martie 2023 | 00:00 2038

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol intenționează să își achiziționeze noi echipamente medicale, pentru o mai bună funcționare a acestuia, în valoare de aproximativ 13.379.831 de lei fără TVA. Motiv pentru care a lansat o procedură de licitație, aceasta fiind împărțită în 3 loturi. Mai exact, lotul 1 prevede achiziționarea de echipamente pentru îmbunătățirea masei musculare, lotul 2 constă în echipamente pentru kinetoterapie, iar lotul al 3-lea constă în echipamente de fizioterapie.

Sanatoriul Techirghiol baga 13 milioane de lei in echipamente medicale!

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a lansat în cursul zilei de 24 martie 2023 o procedură de licitație în vederea achiziționării mai multor echipamente medicale menite să aducă o îmbunătățire și o mai bună funcționare a sanatoriului. Contractul pus la bătaie, în valoare de peste 13 milioane de lei, este împărțit în 3 loturi, astfel: lotul 1 – echipamente de îmbunătățire a masei musculare cu o valoare de 2.808.403,36 lei, lotul 2 – echipamente pentru kinetoterapie cu o valoare de 5.589.915,97 de lei, iar lotul 3 – echipamente de fizioterapie cu o valoare de 4.981.512,61 de lei.

Termenul limită până la care se pot înscrie firmele interesate este de 26 aprilie 2023.

Sanatoriul Techirghiol baga 13 milioane de lei in echipamente medicale!
Sanatoriul a renunțat la clasificarea hotelului Speranța ca să scape de impozit

Vă reamintim faptul că Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a renunțat la clasificarea de hotel de 2 stele a Pavilionului B, Hotel Speranța, după ce a fost obligată de Primăria Techirghiol la plata unei taxe de 192.072 lei, reprezentând taxa pe clădiri și impozit pe terenul extravilan. Reprezentanții sanatoriului au renunțat și la contractul pe care-l avea cu Casa de Pensii, instituție care-i trimitea pacienți din toată țara pentru a se trata la sanatoriu. „Ca să ai contract cu Casa de Pensii, atunci când participai la licitații, era o cerință să ai și o clasificare de la Ministerul Turismului.  Hotelul Speranța a fost de mult, de 2 stele, așa l-au numit, pentru a putea face contract cu Casa de Pensii. Acum, noi suntem spital, contract cu Casa de Pensii nu am mai făcut, pentru că de acolo tot timpul ne trimiteau niște pacienți care erau suferinzi și noi nu puteam să le dăm proceduri cu nămol, și trebuia să-i trimitem acasă. Oamenii erau din toate colțurile țării, ajungeau la Techirghiol, iar medicii nu-și asumau să îi trateze, pentru că nu era pentru ei tratamentul cu nămol, și le face rău unora”, a declarat, în trecut, managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, Dr. Elena Roxana Țucmeanu, pentru Replica de Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In iarna am fost internata, totul a fost ok, curatenie exemplara in toate spatiile, asistentele isi fac treaba corect, iar echipamentele se vede ca sunt intretinute.Doar la curenti tens, acolo fiind multe cabine, aparatele functioneaza diferit, dar una cu cealalta a fost o experienta super ok. Felicitari celor ce conduc unitatea!
1
1
Dar ce numai namol se putea face intr-un sanatoriu,sunt si alte proceduri de tratament.Scuza e cusuta cu ata neagra. Iar trimiterea de la specialist sau medic de familie e cu specificatie de boli ale pacientului .Nu trimiti la Techirghiol unul care are o afectiune pulmonara(de exemplu).
3
0
Din cauza renumelui e aglomerat. După părerea mea, a scăzut calitatea actului medical, în special la unele proceduri. Am fost internat de 3 ori, s-a îmbunătățit calitatea mesei, mai multe servicii medicale, dar, mă repet, mai ales la laser nu faci zilnic același program
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614