REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SANCȚIUNI pentru adăpostul de câini de la Ovidiu. OPC a fost în control. VIDEO

SANCȚIUNI pentru adăpostul de câini de la Ovidiu. OPC a fost în control. VIDEO

Replica API 4 octombrie 2017 | 17:42 854

Comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța au mers în control la adăpostul de câini din localitatea Ovidiu, locație care a fost în atenția presei de mai multe ori, pentru acuzațiile de abuz asupra animalelor care sunt supuse unor rele tratamente.

Societatea Green Life Recycling a fost amendată cu 10.000 de lei pentru comportament incorect și pentru nerespectarea programului de funcționare. Mai precis, comisarii au explicat că acel comportament incorect față de consumator face referire la dreptul acestora la acces, la filmare, informare.

Comisarul-șef adjunct Horia Constantinescu a explicat că de câinii comunitari ar trebui să se ocupe o fundație, un ONG, nu societăți. Mai exact, societățiile acestea care se ocupă de patrupezi, îi iau de pe stradă, îi deparazitează necorespunzător, sunt ținuți în condiții precară, îi agresează fizic, iar în momentul în care sunt eliberați într-un fel sau altul pe stradă, riscul de a deveni un animal agresiv este foarte ridicat sau chiar bolnav. Pe linia aceasta a mers Constantinescu cu comisarii în control.

Șeful OPC precizează că acolo există o încălcare a legii, mai precis conform unui răspuns dat de Direcția Sanitar Veterinară, prin existența unui contract cu o societate de tip SRL pentru adunarea animalelor fără stăpân de pe stradă. În schimb, DSV precizează clar că acolo nu există nicio încălcare a legii, iar avizele și autorizațiile sunt la zi. „Unitatea este înregistrată sanitar-veterinar, conform legislației în vigoare, sunt respectate condițiile legislative de autorizare”, a precizat Cristina Linte, purtător de cuvânt la DSV Constanța.

VIDEO - declaraţii complete ale şefului OPC, Horia Constantinescu:

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Azi 8. 05 .2018 in portul midia au venit asa numiti hingheri care au jarmanit efectiv cainii din port tratandu.i ca pe niste gandaci la cererea unui domn psd . A fost deranjat . Nici macar nu aveau voie de a intra in port .
1
0
Multumim OPC pentru ca si-a facut datoria! Tupeul, impertinenta acestor indivizi platiti din banii contribuabililor depasesc orice limita. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca acel lagar este un focar de infectie, unde cainii sanatosi sunt pusi laolalta cu cei cu boli transmisibile si de unde ies caini cu zoonoze, iar serviciile platite de primarii si de cetateni sunt doar pe hartie!
0
0
Si aici citesc acest lucru. OPC -ul nu are ce face la un adapost de caini nu se efectueaza nici o activitate comerciala acolo. Deci problema reala nu o rezolva nimeni OPC se foloseste de iubitorii de animale sa isi faca publicitate. Mai bine mergeti si adoptati cainii de acolo.
1
1
Felicitari Horia pentru atitudinea avuta .Copil fiind ai avut acasa catel iubit si rasfatat de familia ta si deci stii multe despre aceste animalute.Ma bucur ca te ocupi si de aceste sufletele.Si pedepseste-i pe acei nemernici care nu respecta nici legile tarii referitoare la cateii maidanezi nici pe voi cei care aveti drept sa-i controlati.Bravo
3
0
Ce trebuie facut, cine este in masura sa inchida pt. totdeauna aceste lagare in care sunt chinuiti si omorati incet dar sigur , aceste animale nevinovate ? Pana cand vor mai fi tolerate aceste orori, aceste ilegalitati care au loc zi de zi, furtul banilor publici si NESIMTIREA fara margini cu care sunt tratati iubitorii de animale cand vin la adapost ??? Chiar nu exista nici o AUTORITATE indreptatita sa aplice LEGEA si sa SANCTIONEZE ASPRU aceste ,,adaposturi" . In tara asta fiecare face doar ceea ce vrea fara sa fie tras la raspundere si doar banul conteaza ??? FELICITARI D-NULE HORATIU !!!
3
3
De cand controleaza opc-ul adaposturi de caini? Chiar s-au rezolvat restul problemelor? Sau dl.Horia cum vede cdva la Tv...hop si el in fata, la poza. Bai oligofrenule, nu te imbata cuspa rece, ca osate voteze pulea
5
2
In cartierul tomis plus sunt caini agresivi, ce face primaria
5
1
Da ma, sa ne zici ca nu au etichete, la protan cu tine
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102