REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sandwich-uri cu muşte şi hamsii prăjite în ulei rânced, vândute turiştilor

Sandwich-uri cu muşte şi hamsii prăjite în ulei rânced, vândute turiştilor

Replica API 5 august 2011 | 00:00 152

Meniu de groază la Eforie:

Meniu de groază la Eforie:

Terasa aparţinând societăţii SC Autotrans NS Impex SRL din Bucureşti servea ieri după-amiază clienţilor sandwich-uri cu muşte pe ele, mâncare gătită cu o zi în urmă şi produse fără etichete sau gramaj specificat. Pentru neregulile constatate, ei riscă amendă între 3.000 şi 30.000 lei.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au găsit mâncarea preparată cu o zi în urmă la vânzare, pe care au oprit-o imediat de la comercializare, abateri de la etichetare, absenţa denumirii produselor comercializate, chifle depozitate în pungi cu mucegai, hamsii prăjite în ulei rânced etc. Ei au mai depistat la faţa locului două frigidere în care angajaţii societăţii au declarat că se aflau depozitate alimente pentru personal, deşi produsele care urmau să fie scoase la vânzare nu erau depozitate la temperaturi corespunzătoare. Pentru că nu-i poate amenda şi pe partea de igienă, cei de la Protecţia Consumatorului au hotărât să sesizeze şi Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, pentru alte controale. "În blocul alimentar au fost găsite preparate culinare preparate cu o zi în urmă. Totodată, s-a constatat folosirea de vase cu smalţul degradat, lucru care nu este permis într-o bucătărie. În plus, pe cele două frigidere pe care le aveau în funcţiune scria că sunt doar pentru personal. Au mai fost depistate abateri de informare, etichetare la produselor, precum şi nemenţionarea denumirii produselor şi a gramajelor acestora", a declarat Rodica Mocanu de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Pe lângă neregulile enumerate, reprezentanţii CJPC au mai găsit obiecte care nu aveau absolut nici o legătură cu alimentaţia publică şi alte câteva frigidere pe post de depozit. Pentru deficienţele constatate s-a decis ca unitatea să primească amendă între 3.000 şi 30.000 lei şi s-a dispus măsura complementară de oprire de la utilizare a produselor culinare preparate cu o zi în urmă.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614