REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sanitas: În funcţie de întâlnirea de marţi cu premierul şi miniştrii Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, vom organiza sau suspenda greva generală

Sanitas: În funcţie de întâlnirea de marţi cu premierul şi miniştrii Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, vom organiza sau suspenda greva generală

Replica API 8 mai 2018 | 12:06 270

Sindicaliştii Sanitas se vor întâlni, marţi, cu premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, pentru a analiza regulamentul de sporuri. În funcţie de oferta Guvernului, aceştia vor decide dacă vor intra sau nu în grevă generală pe data de 11 mai.

„Aşteptăm ca Guvernul să găsească o soluţie pentru a stinge conflictul declarat de Federaţia Sanitas. (...) În funcţie de ofertă, va trebui să evaluăm dacă se pot declanşa mecanismele de organizare sau suspendare a grevei generale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Mircea Ciocan.

Ciocan susţine că în cadrul întâlnirii cu oficialii vor discuta principalele probleme care îi nemulţumesc pe angajaţii din sistemul sanitar.

„Vom discuta despre acele trei revendicări ale Federaţiei Sanitas pe care noi le-am formulat. Prima este legată de creşterea salarială pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar, stoparea scăderilor salariale care s-au produs până acum. A doua revendicare şi cea mai importantă este eliminarea plafonului de 30% la limita sporurilor. (..) A treia revendicare este legată de negocierea contractului colectiv de muncă, atât pe sectorul de sănătate, cât şi pe cel de asistenţă socială”, a adăugat Mircea Ciocan.

Aproximativ 10.000 de salariaţi din sănătate au protestat, săptămâna trecută, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor, iar la începutul acestei săptămâni mai mulţi angajaţi din spitalele din ţara au intra în grevă de avertisment.

Potrivit calendarului propus de Sanitas, pe data de 11 mai, personalul din sănătate şi din asistenţă socială va intra în grevă generală, nemulţumiţi fiind de scăderea sporurilor. Sindicaliştii susţin că sunt scăderi salariale în domeniu cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.

Pe de altă parte, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis, în contextul protestelor, că nu s-a putut ajunge la o soluţie cu sindicatele în ceea ce priveşte regulamentul de sporuri, iar dacă nu era asumat cel discutat, fără anexa 10, nu se puteau plăti sporurile în aprilie.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de unde sa dea bani frate, daca au furat ei tot
1
1
cu care premier va intilniti ? cu dragnea ?
2
0
Oare acum si portarul sau infirmierii vor spor ca medicii? Asta e culmea tupeului si a nesimtirii
4
5
in curind cred ca se va termina cu sporurile astea si atunci toata lumea o sa fie multumita
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102