REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ŞANTAJ! Cum ajung MINORELE să trimită POZE COMPROMIŢĂTOARE!

ŞANTAJ! Cum ajung MINORELE să trimită POZE COMPROMIŢĂTOARE!

Replica API 22 martie 2017 | 21:06 2254

Poliţia: „Aveţi grijă cui daţi add”!

Poliţia: „Aveţi grijă cui daţi add”!

Cotidianul „Replica” de Constanţa aducea în atenţia opiniei publice, în una din ediţiile anterioare, „fenomenul" periculos care a pus stăpânire pe urbea de la malul mării, legat de minorele care aleg să se expună pe internet încă de la vârste fragede şi nu oricum, ci în poziţii provocatoare, fardate şi rujate. De aici şi până la a fi abordate de indivizi dubioşi nu e decât un singur pas. Apoi intervine şantajul cât şi constrângerea în vederea întreţinerii de raporturi sexuale. Cazuri au fost înregistrate la malul mării, iar acum iată că şi un individ din Tulcea a acţionat la fel!

La Constanţa sunt în derulare anchete cu privire la fete şantajate pe internet, urmând a se lua măsuri la finele acestora. Un caz asemănător a avut loc la Năvodari, acolo unde un individ a şantajat o minoră din iulie 2015 şi până în ianuarie 2016, când victima a mers la Poliţie. Acum, el se află după gratii, fiind condamnat la 4 ani şi 7 luni pentru şantaj, decizie rămasă definitivă pe 22.09.2016. Iar astfel de cazuri se pot întâmpla oricând, ajungându-se şi în situaţii mai grave. De curând, un individ din Tulcea a procedat exact la fel. În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea, a rezultat faptul că bărbatul de 30 ani din judetul Tulcea, în perioada decembrie 2016 - ianuarie 2017, utilizând conturi fictive pe site-urile de socializare, ar fi abordat şi ar fi purtat convorbiri cu mai multe minore cu vârste cuprinse intre 16 - 17 ani pe care, prin constrângere morală, respectiv prin ameninţarea cu deţinerea unor materiale compromiţătoare imaginare despre acestea, le-ar fi determinat să îi trimită fotografii indecente cu ele. Astfel, autorul faptei ar fi comunicat victimelor că deţine clipuri video compromiţătoare cu ele, pe care le va posta pe internet dacă nu îi vor trimite fotografii indecente cu ele. Individul ar fi lăsat impresia fetelor că are cunoştinţe despre aspecte personale din viaţa lor. După ce a primit fotografii compromiţătoare de la unele minore, bărbatul ar fi trimis imagini cunoscuţilor acestora pe internet, şi ar fi continuat cu ameninţările, pentru a le determina să îi trimită şi alte fotografii, precum şi pentru a accepta întreţinerea de relaţii sexuale. Faţă de persoana în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru şantaj, conform art. 207 alin.1 şi 2 din Codul Penal. „În situaţia în care sunteţi victime a unor astfel de infracţiuni, contactaţi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea la numărul de telefon 0240/ 506700 sau cereţi ajutor. Neimplicarea şi atitudinea pasivă le este favorabilă infractorilor, ba chiar mai mult, îi încurajează” – transmit oamenii legii tulceni.

Poliția: "Aveți grijă cui dați add"

Oamenii legii vă sfătuiesc să fiți prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învațați ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le și cunoașteți în realitate. În cazul în care persoane cu care comunicați pe internet vă jignesc, ameninţă, vă transmit mesaje cu tentă sexuală sau poze cu conţinut pornografic, vă îndeamnă să consumați alcool ori droguri, ori vă provoacă să vă faceți rău, anunţați apropiații și faceți o sesizare la Poliție. Nu acceptați niciodată să vă întâlniți direct cu o persoană cunoscută pe Internet - oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteți deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice. Nu spuneți parola de la e-mail altor persoane, deoarece acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele vostru sau pot intra pe site-uri interzise. Manifestați atenţie în utilizarea reţelelor de socializare. Este de preferat să restricţionați accesul la acestea, astfel încât să poată fi vizualizate doar de către prieteni. Evitați postarea pe Internet a fotografiilor personale ce dezvaluie aspecte intime din viata dvs. Aveți în vedere că nu tot ceea ce citiți sau vedeți pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată. Nu instalați pe calculator programe sau aplicaţii, din surse nesigure sau din link-uri primite pe e-mail. Ele pot conţine viruși şi pot produce pagube irecuperabile. În cazul în care primiți pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschideți. De asemenea, nu accesați link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje.

Liliana CHIRU

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/pericol-fetitele-din-constanta-au-inlocuit-papusile-cu-iubitii-poze-sexy-si-cuvinte-profunde-309393/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce protectia copilului nu face nimic, nu sunt la scoala si nici acasa nu verifica nimeni...in schimb ele profita de familiile binevoitoare si cu bun simt de a le suporta!!! si in judetul sibiu ...probabil ar trebui verificat netul
0
0
copii fara minte, ne controlati de parinti si fac de capul lor. ar tb la varse din astea fragede sa nu aiba acces la internet, fb si altele, noi cum am putut trai fara tehnologia de acum? noi citeam , mergeam la teatru, la film, aveam alte preocupari, acum le preocupa sexul si numai sexul, tehnologia asta ne va duce la pieire
1
0
Pana la urma tot ce se pune pe feisbuci este virtual si daca ai macar putina minte nu te lasi in voia oricaruia care se caca pe el in acel spatiu. Lume reala conteaza de fapt,nu cea virtuala. Te poti baza pe prieteni virtuali ca si pe mancarea vazuta la televizor. Vrea cineva sa te santajeze cu poze si alte cacaturi in fata cui?!! A altor prosti? Pai ia sa nu-ti mai pese ce zice orice labagiu, ca doar tu ai viata ta si chiar nu conteaza ce zice lumea.Macar de te raportezi la cineva dovedit destept si valoros,altfel,ce-ti pasa fato de parerile gunoaielor din drum cu renume doar pe feisbuci ?!!!
3
0
Sunt atatea exemple date de media si totusi fetisoarele astea nu inteleg la ce se expun cand isi pun pe tava identitatea.Vrei socializare, iesi in parc, la film, la o plimbare, la sala de sport,ca terenuri in aer liber nu prea mai avem, role, etc.si lasa telefonul ori tableta macar cateva ore pe zi.
11
0
cu parinti pupatori de moaste la o asemenea situatie se ajunge sa ramai gravida prin polenizare
14
2
Cand toata media ricica prostitutia la rang de arta si mediatizeaza perpetuu incultura, la ce sa ne asteptam de la tanara generatie!?
15
0
Alooo Primaria Constanta doarme??Hai bre ca s-a facut luna Martie de vreo 22 de zile,ce facem cu maidanezii de pe strazii??In fiecare zi mai apare cate unu nou pe strada.De exemplu in fiecate dimineata ne asteapta jos cate 2-3 maidanezii mai ceva ca un taximetrist la comanda. Domnilor din primarie faceti ceva cu acesti caini ca nu-i vrea nici naiba pe strazi! Domnule primar te rugam frumos sa te trezesti ca trage Constanta de tine de 5 luni cel putin...hai ca poti daca vrei.
5
6
le mananca gaozu,,
11
1
Pai datorita faptului ca sunt proaste si nu le duce capul deloc!
18
0
isi fac selfie pe internet...Parinti inexistenti...dezastru in catalog.Ratatii secolului 21!.
27
0
Ce as vrea si eu niste poze deastea, dar mie nimeni nu imi da...
8
8
Fresh Meat ! hahaha
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102