REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ȘANTIERELE din Palazu Mare, verificate de Poliția Locală. Iată ce nereguli au fost găsite!

ȘANTIERELE din Palazu Mare, verificate de Poliția Locală. Iată ce nereguli au fost găsite!

Replica API 17 aprilie 2019 | 04:09 479

Șantierele din cartierul constănțean Palazu Mare au fost verificate, luni, 15 aprilie a.c., de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Disciplină în Construcții și Afișajul Stradal. Aceștia au verificat dacă existau plase de protecție, panouri informative și curățenie.

Luni, 15 aprilie a.c., polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Disciplină în Construcții și Afișajul Stradal au efectuat un control tematic pentru verificarea organizărilor de șanțier în ceea ce privește asigurarea condițiilor de acoperire cu plasă de protecție, împrejmuirea cu panouri și menținerea unei stări permanente de curățenie a imobilelor aflate în curs de execuție din cartierul Palazu Mare.

Cu ocazia activităților de control au fost deschise 11 fișe de identificare pentru fiecare imobil și au fost întocmite 8 note de constatare în care reprezentanților legali ai șantierelor aflate în construcții în calitate de investitori, li s-au dispus măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate precum: acoperirea cu plasă de protecție, împrejmuirea cu panouri aliniate, menținerea unei permanente stări de curățenie în zona din interiorul și din jurul locației, stabilindu-se un termen de 5 zile lucrătoare pentru executarea acestora.

După expirarea termenului stabilit, se va proceda la verificarea îndeplinirii măsurilor dispuse de organele de control, iar în funcție de aspectele constate se vor aplica prevederile legale în domeniu.

Concomitent, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au identificat 89 de terenuri neigienizate și cu vegetație crescută în exces, urmând ca, în perioada următoare, proprietarilor să li se aducă la cunostință obligațiile legale ce le revin în calitate de deținători legali ai loturilor de teren, cu recomandarea ca aceștia să întreprindă măsuri de curățenie, igienizare, dezinsecție și deratizare a terenurilor respective din cartierul Palazul Mare.

„Ca și măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare privind disciplina în construcții și protecția mediului.

Activități similare se vor derula și în perioada următoare, iar scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni, ci acela de a contribui la menținerea un mediu curat și sănătos în orașul nostru.

Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locația și date care să ne permită identificarea și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale care țin de curățenie și de buna gospodărire.

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102