REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ŞANTIERUL DAEWOO MANGALIA: ambasadorul Italiei şi reprezentanţii Fincantieri, la discuţii cu ministrul Economiei

ŞANTIERUL DAEWOO MANGALIA: ambasadorul Italiei şi reprezentanţii Fincantieri, la discuţii cu ministrul Economiei

Replica API 6 martie 2018 | 00:00 331

Angajaţii Şantierului Naval Daewoo Mangalia aşteaptă cu sufletul la gură un deznodământ al crizei declanşate odată cu anunţul coreenilor privind vânzarea pachetului majoritar de acţiuni pe care îl deţin la DMHI. Olandezii de la Damen păreau a fi cumpărători cerţi şi salvatori ai situaţiei dificile prin care trece şantierul, moment în care fostul premier Mihai Tudose a anunţat că statul român vrea să devină acţionar majoritar! De la acel moment şi până în prezent, Ministerul Economiei nu a mai oferit nici o informaţie concretă asupra viitorului DMHI, fapt care a alimentat neliniştea angajaţilor din şantier.

Ba, mai mult, au apărut informaţii cum că statul român negociază şi cu italienii de la Fincantieri - printre cei mai mari constructori de nave din lume, cu afaceri anuale de peste 4 miliarde euro, care controlează și grupul norvegian Vard, proprietarul șantierelor navale din Tulcea și Brăila.

În cursul zilei de marţi, 6 martie, italienii s-au aflat la Ministerul Economiei. Mai exact, spun sursele noastre, ministrul Economiei s-a întâlnit la minister cu ambasadorul Italiei şi cu reprezentanţii Fincantieri. Potrivit surselor noastre, miercuri ministerul urmează să transmită un comunicat de presă, dar nu despre o eventuală preluare a şantierului de către italieni, ci despre discuţiile de marţi şi despre faptul că în data de 7 martie nu era un termen clar de finalizare. Aceleaşi surse ne-au mai declarant că italienii nu vor acţiuni ale şantierului, ci managementul companiei, spre deosebire de Damen, care vrea pachetul majoritar. Statul român nu a decis momentan cu cine să parafeze o înţelegere, dar intenţia părţii române rămâne de a prelua pachetul majoritar.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa inchida dracu' odata tot santieru' si sa plece acasa toti managerii generali si directorii pulii incompetenti impreuna cu toti koreenii de kakat praful sa se aleaga de tot
1
0
Ar fi cel mai rumos lucru pentru navalistii adevarati ca italienii sa cumpere actiunile si sa vina in Romania.Ce sa caute ciobanii aia de la Damen la noi?? si aici fac referire la conducatorii romani din Damen.
2
0
Indiferent de cine ar veni in locul coreenilor,gastile mizerabile perene care au tot fost prin conducere si clicile lor colaboratoare,vor face sa fie tot naspa,adica prost ca din prima zi a existentei acestui santier, pana azi. Cine are posibilitatea sa-si gaseasca ceva de lucru in alt oras,mai bine sa o faca,altfel isi va blestema zilele si anii de batai de joc din Mangalia. Sistemul de management este odios,duce la drame si imbolnaviri grave pe fond de stres,totul pe salarii simbolice la nivel de ramura.
2
0
Preluarea pachetului majoritar inseamna activ si pasiv contabil.E greu sa-si asume cineva mostenirea coreeana, indiferent ca e statul, Damen,Fincantieri sau oricare alta companie.Doar daca cineva vrea acest santier strategic si conteaza mai putin productia.
3
0
Aduceti mafiotii aici ca Olandezii nu dau spaga.
3
1
Bine zis, cetatene. Firmele subcontractoare au dus o greu in colaborarea cu dmhi! Unele companii au dat si faliment din cauza dmhi! Si da, salariile la colaboratori au fost praf in ochi, salarii mici rau de tot!
1
0
asa isi inchipuie unii , ca se simt mai bine tratati ca o frunza in vant , sac de cartofi, baloti de paie , aruncati de colo-colo , dupa cum vrea interesele patronului strain , asa cum se mai intampla la santierele din Braila, Galati , Tulcea , Mangalia , Combinatul de la Galati etc.
4
0
De ce credeti ca daca este statul actionar principal nu o sa fie bine?In prezent in institutiile statului sunt cele mai mari salarii.Dar ce fac firmele subcontractoare, vor avea angajati tot cu salariul minim pe economie?
7
2
oricine priea santierul anul 2018 e pierdut pt salariati de fapt atat italieni cat si olandezi nu doresc dect acele barcute de 1600000lei
6
2
Cand Damen Galati cel mai mare santier din grupul Damen , au profit net pe 2016 : 240.000 euro , pe 2017 probabil la fel , si lucreaza la jumatate din capacitatile santierului , cum sa le dai ,frate , la olandezi un santier si mai mare ???
6
2
Lumotex se inchide DMHI este la pamant Staimen inchis .Sa dus dracu Mangalia .Trezestete primare .
8
4
Este adevarat ca avocata europarlamentar pe probleme europene Ana Birchall suge pula? Ea e n direct pe multe situri porno in timp ce sugea pula la batrani din partid
7
7
Nu ia fincantieri nimic daca e adevarat ce se spune. Doar va administra, nu va baga si bani acolo daca se semneaza contractul doar pt management. Degeaba visati la logistica si salariile lor. Voi veti ramane angajatii actionarului majoritar, adica statul roman. Administratorul poate doar sa propuna, decizia se ia in CA, unde act maj are ult cuv. Adica italienii pot sa ceara salarii mai mari, dar daca se respinge in CA, nu se dau. Ei in calitate de administrator nu baga bani. Pot doar sa ceara sa se bage bani. In schimb, primesc bani pt administrare. Nici macar materia prima nu o platesc ei.
10
1
daca ea fincantieri va pune dumnezeu mana in cap eu am doi ani cu ei si multumesc lui dumnezeu tot inainte ar face ceva bun pnt voi noi toti care avem o meserie care e foarte platita cu dumnezeu inainte merita au ultima generatie lucreaza cu cap munca unsoara succes
13
4
A ajuns "CIUMA ROSIE" si la Mangalia ! Specialisti si muncitori DMHI care l-ati votat pe Radu Cristian PNL-ist cu peste 40%, trebuie sa fiti exilati, sa ramana doar pensionarii si asistatii sociali, sa se transforme Mangalia in rosu. Trebuie starpit acest oras anti PSD, cum ? Fara DMHI, fara Lumotex, fara turism...tactica din feudalism: otraviti fantanile si ardeti ogoarele.
10
6
Italienii vor doar managementul, nu si actiuni. Adica toate datoriile raman statului roman, care ramane actionar majoritar. In plus, asta inseamna ca nu au de gand sa investeasca masiv.
18
3
Nu de straini ne este frica ci de romani ca ei au prostul obicei sa strice tot ca asa e guvernul nostru daca nu pot ei sa fure ori darama si construiesc te miri ce sa mai spele niste bani ori il vand ca sef daca e bate la ochi daca fura si ne mai miram de ce ne fac strainii hoti cand mergem la ei
17
3
Haideti ba macaronarilor odata cu paraii, ca nu mai are buget orasul si deci nu se mai pot sifona bani pe lucrari fictive de intretinere a spatiilor verzi-albastre!
13
5
Firma ita merita atentia este o firma mare care are in palmares multe activitati pozitive in lume Romania are ocazia sa face o investitie buna fincantieri este mult mai buna si dotata cu o logistica de ultima generatie in domeniu si adaptata santierului nostru din Mangalia .Succes
13
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102