REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şantierul Daewoo Mangalia trece pe eoliene

Şantierul Daewoo Mangalia trece pe eoliene

Replica API 9 mai 2011 | 00:00 139

Pentru a nu da faliment

Pentru a nu da faliment

Criza economică a afectat puternic industria constructoare de nave din ţara noastră, iar şantierele navale încă mai supravieţuiesc graţie contractelor deja încheiate înainte de recesiune. Întrucât anul acesta nu va ploua cu comenzi de nave noi, singurele soluţii ca şantierele navale să nu se resimtă ar fi axarea pe reparaţii şi reconversii de nave sau extinderea operaţiunile în domenii civile de construcţii metalice, cum ar fi cele pentru termocentrale.

Pentru a ieşi din criză, şantierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) încearcă să-şi diversifice activitatea. Coreenii s-au reunit, sâmbătă, la Constanţa pentru a analiza punctual, în cadrul unei întâlniri de lucru la care a asistat şi deputatul PDL Zanfir Iorguş, situaţia şantierului, cu scopul de a-l face productiv. Facem precizarea că, în perioada 2006-2008, pierderile totale ale şantierului din sudul litoralului au fost de peste 130.000.000 euro. Deşi şantierul a reuşit să retehnologizeze halele de producţie, la capitolul contracte-comenzi situaţia este dezastruoasă. "Compania Daweoo vrea să-şi extindă activitatea. Din cauza problemelor de pe piaţa internaţională a construcţiilor de vapoare, şantierul nu a funcţionat la capacitate maximă, motiv pentru care compania se gândeşte să-şi difersifice activitatea. Pe viitor, compania Daewoo va pune accent pe producţia de eoliene şi pe alte tipuri de lucrări, inclusiv cele legate de infrastructură apă-canalizare pentru care se doreşte semnarea unui parteneriat cu RAJA. Până în 2015 Compania Daewoo vrea să-şi mărească producţia anuală de la 500 milioane euro la 1,5 miliarde de euro", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, deputatul PDL Zanfir Iorguş. După vizita de la şantier, deputatul a mai spus că va încerca să vină în sprijinul companiei. "Vom prezenta situaţia şi la Guvern şi vom încerca să identificăm parteneri din ţară, astfel încât şantierul să-şi mărească producţia anuală şi numărul de angajaţi", a mai spus Iorguş. De precizat că la DMHI statul român este acţionar minoritar, având şi reprezentant în conducerea şantierului.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218