REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ŞANTIERUL DE LA MANGALIA TINDE SĂ DEVINĂ CAZUL SOCIAL AL JUDEŢULUI

ŞANTIERUL DE LA MANGALIA TINDE SĂ DEVINĂ CAZUL SOCIAL AL JUDEŢULUI

Replica API 13 februarie 2018 | 00:40 371

Caz social – este situaţia spre care se îndreaptă Şantierul Daewoo Heavy Industries Mangalia. În continuare, reprezentanţii Ministerului Economiei nu au nici un răspuns: vor prelua pachetul majoritar pus la vnyare de coreeni sau vor accepta tranzacţia cu olandezii de la Damen?!

Reamintim că statul român este acţionar minoritar la DMHI, cu 49% din acţiuni, în timp ce coreeni deţin un pachet majoritar, de 51%. „Statul român ar putea prelua acţiunile, dar momentan nu există cadrul legal ca statul român să poată răscumpăra pachetul de acțiuni. Se lucrează la acest aspect, dar nu se ştie dacă este rentabil… Dacă statul român preia pachetul de acţiuni, am putea face acolo fregate. Cu Damen în schimb... adevărul este că olandezii vor să preia aproape pe nimic”, au spus reprezentanţi ai Ministerului Economiei. Oficial însă, nimeni nu îşi riscă pielea să spună aceste lucruri. Dar, varianta cu fregatele pe care România le-ar putea construi la Mangalia dacă statul preia acţiunile, a fost vehiculată la un moment dat şi de senatorul PSD de Constanţa Nicolae Moga.

Pe tot acest fond de incertitudini, angajaţii şantierului atrag atenţia că devin din ce în ce mai disperaţi! “Miercuri vom avea o audienţă la domnul ministru al Economiei. Să spună ce decizie se ia”, a precizat liderul de sindicat din şantier, Laurenţiu Gobeajă. Conform acestuia, circa 90 de angajaţi au fost detaşaţi la Tulcea şi Brăila, pentru că la Mangalia efectiv nu mai este de lucru!

Mai amintim că, la un moment dat, acest şantier era principalul “cotizant” la bugetul local al Mangaliei.

Ce părere au parlamentarii de Constanţa despre situaţie? Mai nimic, unii spun vorbe – că vor depune interpelări (dar până acum ce au făcut?!), alţii nu răspund!

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie multa . Frumos vocabular. Oparitule
4
3
Alo, tovarasi sindicalisti mangalioti, treziti-va! Plecati cu mic, cu mare la guvern sa-i cereti de mancare, Miron Cozma sa va fie motivare!
7
0
casa ta este in Turcia , printre musulmani. Aici este tara ortodoxa. Ati uitat ce muie ati luat la 1877.
8
3
metine te vreau! Asa cum am vrut si pe psd.asa cum l-am vrut si pe radu.m-au avut toti .aia e.
0
3
Casa noastra e aici, ati uitat ca suntem urmasii unui mare imperiu care v-a sodomizat 600 de ani?Dobrogea de la Dunare pana la Varna era un teritoriu cosmopolit, in care traiau in pace turci, tatari, romani, bulgari, asta pana la conferinta de pace de laParis, pe urma a intervenit moldovenizarea...
8
8
sa-l inchida si sa plece toti acasa inclusiv managerii si toti directorii
5
1
PLEACA SI TU LA CASA TA
8
5
Comentati sa va aflati in treaba.Moldovenii care au venit in anii" 70 sunt acum la pensie, nu mai au nici o treaba cu santierul.Pe la subcontractori lucrau necalificati sau scoliti la locul.de munca, un fel de ucenicie.,erau din satele limitrofe..Iar cei care au facut scoala profesionala de profil ,au plecat si sunt specialisti in multe tari ale lumii. Cei care au ramas in santier au fie varsta inaintata, fie cu probleme de sanatate sau care pur si simplu nu se adapteaza strainatatii.
10
2
Si in Mangalia sunt moldoveni???? Tot din Vaslui???
7
1
Care nu aveau dupa ce bea apa iar.acum.umbla cu fite prin oras
7
7
Fabrica de ulei Prutul din Galati , are o cifra de afaceri mai mare decat a Santierului Naval Damen Galati. Ca sa aveti o ideie.
14
1
Daca se inchide santierul , Mangalia o sa se numeasca Valea Jiului doi. O sa va vindeti apartamentele pe o naveta de bere , cum faceau minerii in anii 90 !
17
0
Multumiti PSD fraierilor. Ne-o dau la muie de aproape 30 de ani si voi tot cu ei ati votat.Asta e decontul sau daca puteti mergeti peste ei si le cereti socoteala.
10
3
daca v a pasa de locurile voastre de munca ieseati in strada ,sindicatul ce zice ,primarul ce zice,facem naveta la Tulcea...bun asa
12
0
Cei ce spun ca vom construi fregate, nu stiu ce insemna acest lucru. proiectarea unui vapor comercial dureaza in medie 4-5 ani, si executia cam 1 an. asa ca nu stiu ce spun cei ce vor fregate. incompetenta domina ROMANIA
13
1
Sa plece domne moldovioarele acasa ca ne descurcam noi
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367