REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ȘANTIERUL NAVAL DMHI, noutățile anunțate de vicepremierul Viorel Ștefan

ȘANTIERUL NAVAL DMHI, noutățile anunțate de vicepremierul Viorel Ștefan

Replica API 30 ianuarie 2018 | 00:18 409

Viorel Ştefan, vicepremier în noul Guvern Dăncilă, a declarat luni, referindu-se la preluarea de către stat a şantierului naval DMHI Mangalia, că este posibil să fie modificată legislaţia care interzice statului român să achiziţioneze acţiuni, astfel încât să fie posibil acest lucru.

Vicepremierul desemnat a fost întrebat, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, dacă noul Guvern îşi menţine intenţia anunţată de fostul premier Mihai Tudose ca statul să preia majoritatea capitalului şantierului naval de la Mangalia. Viorel Ştefan a oferit un răspuns cât se poate de interesant. „Statul român are dreptul să îşi exercite dreptul de preempţiune pe de o parte, pe de altă parte există o normă legală, din legea privatizării (...), care interzice statului român să achiziţioneze acţiuni. Va trebui probabil să modificăm şi legislaţia, ca să permitem ca statul să negocieze pe picior de egalitate cu partenerii implicaţi în preluarea acestui proiect. Compania care intenţionează să preia a cerut negaţie din partea statului român, se află în tratative cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei”, a spus Viorel Ștefan.

„Noi ne vom strădui să găsim formula optimă, care să asigure, pe de o parte, o poziţie consolidată a statului român în acest proiect, pe de altă parte să asigure şi garanţia bunei funcţionări, pentru că industria construcţiilor navale este o industrie foarte grea, este o industrie unde, dacă nu ai know-how, dacă nu ai experienţă, dacă nu ai portofoliu de comenzi, este foarte greu să faci faţă. Dar, cu siguranţă, rezultatul acestor negocieri ne va conduce la o soluţie care să îmbine cele două deziderate ale noastre”, a spus Viorel Ştefan.

Reamintim că Mihai Tudose, fostul premier al României, a spus de mai multe ori că Executivul condus de către acesta dorea să achiziționeze șantierul naval de la Mangalia.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine vrea sa preia santierul , sa demonstreze mai intaii ca este capabil sa construiasca nave de mare capacitate ! Dar olandezii vor sa il cumpere doar pentru a face reparatii , acolo. Asa ca asta ar fi o a doua tzeapa pentru santier , dupa cea cu coreenii.
5
0
Ce sa faca statul Roman?; sa il aduca la faliment si oamenii sa ramina fara servici.
4
2
Industria navala e mai complicata decit statul in fruntea guvernului. Veniti si vedeti la fata locului, discutati cu conducera santierului pina nu puneti pe drumuri mii de oameni, dar povestea asta suna cunoscut. Ca sa preia statul roman aratati ca aveti comenzi pentru cel putin 5 ani bani se fac muncind daca nu stiati.
5
2
cred ca acest domn inca este afectat de inalta functie. " statul nu are voie sa cumpere actiuni" extras din Legea Privatizarii. dupa umila mea parere, aici nu suntem in aceasta situatie. Statul cumpara din piata actiuni, beneficiind de preemtiune. Hai sa mai invatam putin si pe urma sa ne varam la functii care evident ne depasesc.
6
0
De santieristi si fara carte
0
3
ie gata santiriul !! Isi merita soarta, ati fost complici la jaful de 2mld de coco. Calarasi scrie pe voi, luati-va bilete de italia , bone si menaj scrie pe voi. Apriga corcitura de tigani cu turci, tatari si moldoveni.
3
11
Solutia nu e statul, ca va fi nasol de santier, e nevoie de o companie, care are legaturi cu constructia de nave pe plan mondial,si acel know how de care se zice, pai ce spanac sa faca statul
6
4
Pai cum sa vorbesti de drept de preemptiune cand prin legile aceluiasi stat, nu-l ai??Vorbiti de lucruri interzise prin lege. Iar modificarea legislatiei expres pentru Santierul de la Mangalia e un nonsens.Sunt oameni care se indreapta spre stagiul de cotizare la pensie si care isi pun speranta ca vor avea in continuare un loc de munca acolo unde au lucrat o viata, mai ales ca vorbim de varsta, sanatate, adaptabilitate, care nu le permit aventura strainatatii. Pentru acesti oameni cu ce oportunitati vine statul ??
9
0
Vrajeli de 2lei,ne duce ca pe copii cu bombonica.
6
0
pana va decideti voi cu ce si cum, santierul devine falimentar, toti vor pleca, iar orasul va fi mort
13
3
nu va e clara nici macar legislatia,ce sa mai vorbim de ce veti face cu santierul si miile de angajati...boala lunga...
10
0
Va intereseaza spaga nu binele nostru. Vrajeala pt. Botanisti
5
0
Sa va ajute dzeu.Sa vina toti meseriasii,care se chinuie pe afara , sudori lacatusi si alte meserii
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614