REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Săptămâna criticii de la Cannes, inaugurată de un film în regia lui Jesse Eisenberg şi interpretat de Julianne Moore

Săptămâna criticii de la Cannes, inaugurată de un film în regia lui Jesse Eisenberg şi interpretat de Julianne Moore

Replica API 20 mai 2022 | 00:00 519

Actorul american Jesse Eisenberg, cunoscut din filmele "The social network" sau "Zombieland", şi-a făcut debutul în regie cu lungmetrajul, "When you finish saving the world", avându-i ca protagonişti pe Julianne Moore şi Finn Wolfhard, relatează EFE.

Filmul, o poveste emoţionantă despre relaţia complicată dintre o mamă şi fiul său, a inaugurat miercuri în afara competiţiei Săptămâna criticii - secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, la care au participat regizorul şi cei doi interpreţi, citează Agerpres.

"Este o comedie dramatică contemporană plină de umor şi de sensibilitate, într-o regie elegantă şi o coloană sonoră antrenantă. S-a înconjurat de actori care nu au mai lucrat niciodată împreună, oferind noi faţete interpretării lor", notează în prezentarea filmului, delegatul general al Săptămânii Criticii, Ava Cahen.

Moore este Evelyn, o femeie pe cât de implicată politic pe atât de stângace în relaţiile sociale, în timp ce Wolfhard, devenit cunoscut datorită rolului din serialul "Stranger Things", este Ziggy, un adolescent obsedat să devină cântăreţ şi să profite de cei 20.000 de fani pe care îi are pe reţelele de socializare.

Filmul urma să aibă premiera la Sundance înainte ca festivalul să fie suspendat din cauza pandemiei şi este primul film lansat de casa de producţie "Fruit Tree", deţinută de actriţa Emma Stone şi de soţul său, scenaristul Dave McCary.

"Ca actriţă m-am simţit atrasă de scenariu. A fost primul lucru pe care l-am avut în vedere. A fost şi mai bine când l-am văzut cum lucrează ca regizor", a spus Julianne Moore, referindu-se la Jesse Eisenberg.

Julianne Moore a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Cannes din 2014, pentru interpretarea sa din "Map to the Stars", de David Cronenberg.

Pentru Finn Wolfhard, în vârstă de 19 ani, este vorba de prima sa prezenţă pe celebra Croazetă.

Săptămâna criticii, ajunsă anul acesta la cea de-a 61 ediţie, se va încheia pe 26 mai şi are în program lungmetrajul "La jauría", al columbianului Andrés Gómez Pulido, alături de scurtmetrajele chilianului Diego Céspedes ('Las criaturas que se derriten bajo el sol') şi ale cineaştilor spanioli Estíbaliz Urresola Solaguren ("Cuerdas") şi Anna Fernández de Paco ("Nisam je stigao voljeti").

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614