REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Săptămâna Naţională a Voluntariatului - ce au făcut reprezentanţii Centrului Antidrog Constanţa

Săptămâna Naţională a Voluntariatului - ce au făcut reprezentanţii Centrului Antidrog Constanţa

Replica API 22 mai 2014 | 00:00 222

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa a desfăşurat şi în acest an activităţi în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, care s-a desfăşurat sub sloganul ,,Recreează-te prin voluntariat!". Activităţile desfăşurate s-au derulat CU voluntari, PENTRU voluntari şi tineri, DESPRE voluntari şi voluntariat şi au respectat spiritul SNV.

Astfel, voluntarii Centrului au desfăşurat pe tot parcursul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (12 -18.05.2014) activităţi de atragere de noi voluntari, activităţi de informare şi conştientizare a tinerilor cu privire la consumul de droguri. În cadrul campaniei de promovare a voluntariatului - E timpul să fii voluntar! voluntarii antidrog s-au aflat în mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic ,,George Călinescu" Constanţa, Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu" Constanţa, Colegiul Tehnic ,,Pontica" Constanţa, Liceul cu Program Sportiv ,,Nicolae Rotaru" Constanţa, Liceul Tehnologic ,,Ghe. Duca" Constanţa, Liceul Internaţional de Informatică Constanţa, Liceul Economic Mangalia, unde le-au povestit elevilor ce înseamnă pentru ei activitatea de voluntar, au distribuit materiale informative despre voluntariat şi au purtat discuţii libere cu elevii pe tema voluntariatului. În cadrul acestei campanii care s-a desfăşurat în zilele de 12, 13, 14, 15.05.2014 au fost informaţi un număr de 258 de elevi, iar 28 dintre aceştia şi-au manifestat dorinţa de a deveni voluntari antidrog.

În data de 13.05.2014 voluntarii s-au aflat în mijlocul copiilor de la Grădiniţa nr.25. ,,Căsuţa Poveştilor" Constanţa, unde au desfăşurat activitatea intitulată ,,În lumea poveştilor!". Aceştia au citit poveşti copiilor şi au interpretat rolurile unor personaje cunoscute de copii, s-au jucat şi au împărţit baloane. Activitatea voluntarilor a continuat pe plaja Modern, unde s-au alăturat voluntarilor de la Asociaţia Civicum Voluntaris, Asociaţia Sport pentru Sănătate, D.J.S.T Constanţa şi au desfăşurat activităţi sportive şi activităţi de ecologizare.

În data de 15.05.2014 a avut loc la Centrul de Plasament ,,Ovidiu" Constanţa o activitate de prevenire a consumului de tutun/alcool şi droguri prin implicarea copiilor din Centru în activităţi de teambuilding, în scopul formării/exersării de abilităţi personale şi sociale în vederea creşterii factorilor de protecţie şi diminuării factorilor de risc.

Activităţile voluntarilor antidrog s-au încheiat în data de 16.05.2014 cu activitatea de informare a conducătorilor auto cu privire la consumul de alcool şi droguri la volan, activitate care s-a desfăşurat în colaborare cu Serviciul Rutier Constanţa. Beneficiarii acestei activităţi au fost 80 de conducători auto cu vârste între 19 - 56 ani.

Toate activităţile voluntarilor antidrog Constanţa au fost înscrise în calendarul naţional on-line al Asociaţiei Pro Vobis.

În vederea dezvoltării intervenţiilor de prevenire a consumului de droguri în comunitate, folosind mijloacele moderne de comunicare (tip platforme on-line, reţele de socializare on-line, etc.), inclusiv cu implicarea elevilor antidrog, la nivelul Agenţiei Naţionale Antidrog se implementează conceptul de voluntariat on-line, concept ce presupune realizarea unor activităţi de voluntariat, în totalitate sau parţial, prin intermediul internetului, folosindu-se accesul computerului de acasă, de la locul de muncă sau spaţii publice, în scopul promovării participării sociale a comunităţii la reducerea cererii de droguri în România.

Pentru implementarea acestui concept, au fost deja create pagina de facebook "InfoDrog" (www.fecebook.com/InfoDrg.ro) şi grupul închis "InfoDrog - voluntari on-line Agenţia Naţională Antidrog" pe reţeaua de socializare Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367